Eladó régiségek minden mennyiségben

Virágkorát éli Magyarországon is az antik és retro tárgyak szenvedélye. Míg a 80-as években ha régiségről beszéltünk egyértelműen az „Ecseri piac” jutott eszünkbe, addig napjainkra egy jó vételhez elég ellátogatnunk valamelyik ismert vagy kevésbé ismert online piactérre ha antik , vintage , retro eladó régiségek után keresgélünk.

[wp_ad_camp_1]

Persze elmondható, hogy a klasszikus szabadtéri régiség-  és bolhapiacok is virágkorukat élik, egyre több helyszínen botolhat bele a gyanútlan látogató egy-egy kisebb nagyobb, jól vagy kevésbé jól szervezett kipakolós börzébe. De ha nem vagyunk szakértői ennek az igencsak ingoványos területnek és nem szeretünk kockáztatni, belefutni egy hibás, mit sem érő régiségbe „arany áron” akkor inkább érdemes a világhálón szörfölni az eladó antik régiségek után.

Az online tartalomszolgáltatók is felismerték a régiségek piacának jelentőségét és egyre többen szakosodnak az antik és retro tárgyak, eladó régiségek területére. A klasszikus „nagyon” (Jófogás.hu, Vatera.hu) kínálatában is kiemelkedő szerepet töltenek be az eladásra kínált régiség kategóriák, de ha egy igazán exkluzív festményt, antik porcelánt, szőnyeget, gobelint vagy a gyerekkorunkat idéző retro tárgyat keresünk akkor érdemes ellátogatni valamelyik erre specializálódott  online piactérre. Ilyenből 3 említésre méltót kerestünk, az Antikrégiség.hu –t mely minden tekintetben klasszikusnak mondható, sajnos a megjelenítés, felhasználói élmény tekintetében is.

Másik alternatíva lehet a talán legismertebb Galéria Savária oldal, ahol valóban minőségi termékeket találunk és a felhasználói élmény is modernnek mondható. Hátránya, hogy a felhasználók kapcsolati adatai rejtve vannak, mivel az eladások után jutalékot számít fel, ezért csak az ott megjelent eladói, vásárlói értékelésekre hagyatkozhatunk valójában milyen emberrel kötünk üzletet a háló túlfelén.

Harmadik lehetőségként szörfölhetünk az AntikPorta oldalán, ahol a felhasználói élmény megfelel a kor követelményeinek mind asztali gépen mind mobilon böngészva, viszont direkt kapcsolatba léphet vevő és eladó. Az oldal használata teljesen ingyenes, így nincsenek korlátok a másik fél kiismeréséhez egy érdeklődés, vétel – eladás esetén.

Forrás: Antik, vintage, retro eladó régiségek