Jó minőségű kávégép vásárlása webáruházból

Ma már számos különböző kávégép típus áll rendelkezésre, amelyek kiválóan alkalmazhatók otthoni használatra is.

[wp_ad_camp_1]

A daráló nélküli kávégép kiváló választás, de csak abban az esetben, ha be tudjuk szerezni a megfelelő őrölt kávét. Az előre megdarált kávé azonban veszít az aromájából, így a gasztronómiai értéke némileg alacsonyabb. Valójában a csomagolás kibontása után kezdődik meg a darált kávé minőségének romlása; az őrlemény öregedni kezd, illetve elveszíti aromájának egy részét. Ezt mindenképpen fejben kell tartanunk, amikor kávégépet választunk.

Szerencsére rendelkezésre állnak olyan hagyományos kávégépek, amelyek beépített darálóval rendelkeznek. Ezek a gépek alapvetően drágábbak, mint a hagyományos modellek, de egy-egy jó ajánlatra ráfutva megkaphatjuk annyiból, mint egy kávéfőző-kávédaráló párost.

Kávégép
Kávégép

Az automata kávégépek legnagyobb előnye a kényelem. Gyakorlatilag mindent elvégeznek önállóan, nekünk csak a bekapcsolásukkal kell törődnünk. A korábbi modellek sajnos még eléggé megbízhatatlanok voltak, a javításuk pedig igen összetett és költséges volt. A mai automata kávégépek viszont sokkal megbízhatóbbak, így ezt a típust már egyre bátrabban ajánlják a kereskedők is. Mindenesetre érdemes nevesebb gyártó termékét választani, noha ennek lesz némi plusz költsége.

A kapszulás és kávépárnás gépek sem maradhatnak ki a sorból. Mivel roppant egyszerű berendezésekről van szó, így a meghibásodás lehetősége is kisebb. Ráadásul elkerülhetjük a zaccal járó pepecselést. Egy gombnyomás és kész a kávé. Hátránya viszont, hogy minden esetben megfelelő „töltetre” van szükség; ennek az ára viszont jelentősen magasabb, mint a hagyományos kávénak.

Természetesen használhatunk közönséges kávéfőzőt vagy dzsezvát. Ezek kiválóan alkalmasak az aroma megőrzésére, de a használatuk során mindenképpen szükségünk lesz egy darálóra.