Ezért jó választás a gépi hímzés

Ha feliratos, logós vagy emblémás pólókat, sapkákat, sálakat, törölközőket, terítőket vagy más ruhadarabokat szeretnénk készíteni, az esetben gyakorlatilag két lehetőségünk van. Az egyik lehetőséget a különböző pólónyomtatási technikák jelentik, a másikat pedig az úgynevezett gépi hímzés.

[wp_ad_camp_1]

A gépi hímzés szó hallatán nem nagyanyáink kézműves hagyatékára kell gondolni. A gépi hímzés modern számítógépes vezérléssel történik, így a végeredmény tökéletes lesz. A végeredmény minőségét szavatolja az is, hogy a legtöbb pólónyomtatási technikával szemben itt igény szerint használhatjuk a színeket; nem csak létre tudunk hozni sokszínű grafikákat, hanem azt olyan módon tudjuk megtenni, hogy az adott logó vagy felirat kellően áttekinthető és kontúros legyen.

Gépi hímzés
Gépi hímzés

Sokan indokolatlanul ódzkodnak a gépi hímzéstől annak magas ára miatt. Ez súlyos tévedés, hiszen a gépi hímzés árai ma már egyáltalán nem megfizethetetlenek, sőt még drágának sem mondhatók. Való igaz, hogy néhány évvel ezelőtt az árak irreálisan magasak voltak; abban az időben a technika szoftveres támogatása rendkívül kezdetleges volt és rengeteg munkára volt szükség, mire egyetlen grafika a ruhadarabra került. Másrészről akkoriban még a szolgáltatást végző cégek szakmai gyakorlata sem volt kielégítő. Ma már ez mind megváltozott; a szakmai szolgáltatások sokkal magasabb szintre léptek, a szoftverek sokkal fejlettebbek, az árak pedig alacsonyabbak lettek.

A gépi hímzés egyre nagyobb szerepet tölt be a marketing bizonyos területein is. Kiválóan alkalmas különböző ajándéktárgyak és emblémázott reklámhordozók előállítására; gondoljunk a pólókra, terítőkre, akár karkötőkre is. Az előállítási költségeinek csökkenésével egyre szélesebb felhasználási területen nyer létjogosultságot, amit hiba lenne nem kihasználni.