Ismerje meg a világ leveseit

Ha egy olyan ételtípusról beszélünk, amelyet gyakorlatilag a világ minden országában fogyasztanak, a leves mindenképpen kiemelést érdemel. Eredete a tűz felfedezéséig nyúlik vissza, amely lehetővé tette a húsok és zöldségek megfőzését. Ily módon a levesek története magához az emberiség történetéhez kötődik, és minden régió beépíti ízeit és összetevőit ebbe a készítménybe.

Annak ellenére, hogy világszerte rengeteg recept van, egy tényező minden levesben megvan: a kényelem és vendégszeretet. Ha Ön is rajongója ennek az emblematikus ételnek, meghívjuk Önt, hogy járja be a világot a tipikus leveseken keresztül. Spanyolország leghíresebb levese a mediterrán régióból, Andalúziából származik. Nem csoda, hogy ennek a tipikus spanyol ételnek az ízét a friss alapanyagok, például a paradicsom, a fokhagyma, a hagyma, a bors és az olívaolaj adják. Az arab konyhában is vannak finom levesek, mint például a marokkói eredetű Harira. Ezt a készítményt hagyományosan a ramadán hónapban fogyasztják, az év azon időszakában, amikor a muszlimok egész nap böjtölnek, hogy elgondolkodjanak és közeledjenek hitükhöz. Naplemente után, amikor az étkezés megengedett, Harira datolyával és mézes süteménnyel fogyasztják.

Délkelet-Ázsia nagyon összetett és gyakran kontrasztos ízű ételeiről ismert. Az ázsiai levesek tökéletesen illeszkednek ebbe az étkezési kultúrába, az egyik leghíresebb a Laksa, amelyet különösen Malajziában és Szingapúrban fogyasztanak. A joghurt, a török konyha egyik leggyakrabban használt alapanyaga, az ország hagyományos levesének, a Yayla çorbasinak az alapja. Ebben a készítményben a rizst és a csicseriborsót fűszerekkel és gyógynövényekkel ízesített húslevesben főzik.  A joghurt az, ami krémességet ad a levesnek, kiegészíthető feta sajttal is. A leghíresebb olasz leves az első világháború idején jelent meg. Mivel az országban szűkös volt az élelmiszer, a parasztok feltalálták a sós húslevest, amelyben minden elérhető zöldséget megfőztek.