Ázsia legnagyobb sivataga biztonságban látogatható!

A Taklamakan-sivatag Ázsiában meleg és mérsékelt övi száraz sivatag. A maximumhőmérséklet szélsőséges hőségben eléri a 67,2°C-ot, a nappali és éjszakai hőmérsékletkülönbség pedig több mint 40°C. Az évi átlagos csapadékmennyiség nem haladja meg a 100 mm-t, a minimum pedig csak 4 vagy 5 mm. Az átlagos párolgás 2500-3400 mm.

Ázsia legnagyobb sivataga és annak információi mind elolvashatóak az axa-assistance.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk bátran ha érdekelné ez a téma. A Taklamakan-sivatagnak csodálatos történelme és kultúrája van. Az ősi Selyemút a sivatag teljes déli csücskén halad át. Ne hagyja ki, ha szereti az ősi kínai kultúrát. A Taklamakan-sivatag átkelésének legjobb ideje ősztől a következő év tavaszáig van, körülbelül 20 nap október végétől november közepéig. Ebben az időszakban a Populus euphratica levelei aranyszínűvé válnak, és festői tájat mutatnak be. A Góbi-sivatag Ázsia legnagyobb sivataga. De ez a mongol sivatag nem csak a narancssárga homokból áll, ahogyan azt gondolhatná. Sokkal több van a Góbi-sivatagban. A Góbi-sivatag hideg. OLYAN hideg, hogy télen havazik, és néha fagy borítja be a dűnéket. Ez annak köszönhető, hogy északi közelsége van, és körülbelül 910–1520 méter (2990–4990 láb) tengerszint feletti magasságban fekszik.

Góbi sivatag
Góbi sivatag

A hő hiánya ellenére a Góbi-sivatag még mindig a világ legszélsőségesebb hőmérsékletei közé tartozik. A hőmérséklet akár 35 °C-kal (63 °F) is változhat 24 órán belül. A sivatag meghatározásának népszerű elképzelésével ellentétben a Góbi-sivatag nem csak puszta homok. Valójában a Góbi-sivatag nagy része csupasz szikla. A Góbi-sivatag mindössze 5%-a homokdűne. A mongol Góbi-sivatag 5 különböző ökorégióra osztható, köztük a keleti Góbi-sivatag sztyeppére, az Alashan-fennsík félsivatagára, a Góbi-tavak völgyének sivatagi sztyeppére, a Dzungarian-medence félsivatagára és a Tien Shan-hegységre. További részletekért kattintson az axa-assistance.hu-ra.