Íme néhány tipp, hogy gyümölcsökben és zöldségekben gazdag napjai legyenek

Sajnos nem mindenki szereti a vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, viszont azt senki nem tagadja, hogy mennyire fontos ezeknek napi szinten történő fogyasztása. Ezért a tudatos ember még akkor is igyekszik bevinni ezeket a szervezetébe, ha egyáltalán nem kedveli ízvilágukat.

[wp_ad_camp_1]

A továbbiakban néhány trükköt olvashat, amelyek segíthetnek Önnek, hogy mindennapjai vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok legyenek. A következőnek a legnagyobb előnye, hogy egész nap egyszerűen alkalmazhatják: minden pohár, vagy palack vizükbe tegyenek bele egy szelet citromot. Bár íze alig érződik, a vitaminok felolvadnak a vízben, így könnyedén bejutnak szervezetükbe. Ha reggelente müzlit fogyasztanak, akkor tegyenek hozzá egy kis aszat gyümölcsöt is. Ezek nemcsak ízletesek, hanem rendkívül egészségesek is. Ha viszont inkább a pirítóst részesíti előnyben, akkor fogyassza azt mogyoróvajjal, és tegyen a tetejére alma szeleteket. Ha nincs ideje, vagy nem szokott reggelizni, akkor munkába menet rágcsáljon szárított, vagy nyers zöldségeket. Ezek energiát adnak már a nap kezdetén.

Zöldség - gyümölcs
Zöldség – gyümölcs

Ha Ön irodai munkát végez, akkor egyszerű a dolga. Asztalára helyezzen egy nagy tálat, amelybe gyümölcsöket rak és minden héten egyszer, vagy kétszer feltölti azt. Munka közben a legtöbb embernek jól esik pótcselekvést végeznie, és mennyivel jobb, ha pl. folyamatos dohányzás helyett vitamindús gyümölcsöket rágcsál. Még ha meg is szokja, hogy folyton rágcsál munka közben, legalább nem egészségtelen dolgokat fogyaszt. A legutolsó, talán legjobban bevált módszer az, ha azt a játékot kezdi el játszani, hogy valahányszor édességre, vagy sós rágcsálni valókra gondol, bekap egy friss gyümölcsdarabot. Ezzel a módszerrel saját javára fordíthatja káros függőségeit.