Íme a fantasztikusan szép Missoula városa, Montana államból!

Látványos táj veszi körül Montana második legnagyobb városát, Missoulát, ahol öt hegylánc találkozik. Mivel a Clark Fork folyó partján található, a Bitterroot és a Blackfoot folyók egyaránt a közelben fekszenek, rengeteg kiváló szabadtéri tevékenységet kínálva, így a túrázás és a vadvízi evezés különösen népszerű.

[wp_ad_camp_1]

A Sentinel-hegy a környezet fölött magasodik a várostól és a Montanai Egyetemtől keletre, csodálatos kilátással a csúcstalálkozóra. Hosszú ideje népszerű túrázási hely, a nagyrészt kopár hegy eléri az 1572 métert. Míg számos nagyszerű kézműves és friss termékeket árusító piacok vannak a városban, az egyiket semmiképp nem hagyhatja ki, ez a Missoula Farmer’s Market. 1972 óta minden élelmiszer-termelői és tanyasi, tehát friss, helyi és fenntartható ételekkel látják el a közösséget. Az élénk, mégis nyugodt levegővel a piac megterhelt standjai rengeteg szórakozást kínálnak, zöldségfélék, pékáruk és lekvárok halmával, amiket megvásárolhat. Amellett, hogy megkóstolja az ízletes finomságokat, és megáll egy kávé mellett az egyik kávézóban, a látogatók Nyugat-Montanában gyártott és készített ajándéktárgyakat vásárolhatnak.

A drámai tájaknak és a lélegzetelállító hegyi tájnak otthont adó Selway-Bitterroot Wilderness Idaho Montana határán terül el. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb puszta területe elsöprő völgyekkel, zöldellő erdőkkel és kiemelkedő csúcsokkal büszkélkedhet. A Bitterroot-hegységen átívelve számos nemzeti erdőt ölel fel, a Lochsa és a Selway folyók a felső birodalmából származnak. A fenséges hegyek lejtőin csaknem 3000 kilométernyi festői ösvény kanyarog ide-oda. A masszív terepen a túrázás mellett a park remek hely a vadon élő állatok megfigyelésére: jávorszarvasok, fekete medvék és hegyi oroszlánok laknak itt. A vadvízi evezés és a kempingezés is fennáll, mint lehetőség.