Így használd a parfümöt, hogy sokáig tartson az illata

Ahány ember, annyiféle parfümhasználat, hisz ki reklámokból, ki a családtagjaitól, ki egy-egy hírességtől leste el, hogy hogyan is kellene használnia az illatszert. Van, aki arra esküszik, hogy épp csak egy apró fújást kell alkalmazni, míg mások mindenhová nyomnak, hogy egy valódi illatfelhő vegye körbe őket, ám olyanok is akadnak szép számmal, akik kecses, filmekből ellesett módon a levegőbe permeteznek, majd átsétálnak a keletkezett illat párán.

A helyzet azonban az, hogy a parfümhasználat alapvetően nem egy bonyolult dolog, és mindössze pár apró tényező van, amire kiemelt figyelmet kell fordítanunk annak érdekében, hogy sokáig kellemes illatot árasszunk. Ezekre a tényezőkre azonban tényleg nagy hangsúlyt kell fektetni, mert ha alapvetően rosszul csináljuk, akkor hiába fújjuk magunkra a fél üveget, az eredmény még akkor is csalódást keltő lesz. A legfontosabb szabály, hogy ruhára soha nem teszünk parfümöt. Ennek két oka is van, az egyik az, hogy a ruha beszívja a kölnit, ami így azonnal megszárad, és emiatt aztán szinte semennyit sem érezni belőle. Nagyobb baj, hogy sok termék olyan összetevőket tartalmaz, amelyek károsíthatják a szöveteket, így nem elég, hogy teljes mértékben hatástalan amit csinálunk, de még árthatunk is vele.

Ehelyett inkább a pulzus pontokra permetezzünk – nem kell sokat -, hisz ott a legmelegebb a bőrünk, így a hatás is ott lesz a legerősebb. A nyakunk és a csuklónk a legkézenfekvőbb, ám arra nagyon ügyeljünk, hogy ne dörzsöljük a parfümöt, egyszerűen csak hagyjuk megszáradni, hisz az illatanyagok így tudják kifejteni a hatásukat. Ha ezekre odafigyelünk – és még véletlenül sem használunk egyszerre több parfümöt, mert az nagyon fura eredményeket képes produkálni – akkor a siker szinte garantált. Talán mondani sem kell, de minden esetben csak és kizárólag eredeti terméket vásároljunk, megbízható helyről, hisz a hamisítványok nem csupán gyenge minőségűek, de az összetételük is teljesen ismeretlen, ami akár veszélyeket is rejthet magában.