Marseilles

Hol érdemes megszállni Marseille-ben?

Marseille gyakorlatilag Dél-Franciaország fővárosa. A Côte d’Azur településén elhelyezkedő város tökéletes hely a napozáshoz tengerparti környezetben. De itt nem minden a luxusról szól. Ha szűkös költségvetése van, ne aggódjon, itt nincs sok drága szállás, a legtöbb megfizethető. Természetesen luxusszállodák is léteznek, de ha egy standardabb helyet keres Marseille-ben, jó választást jelenthetnek a következők szálláshelyek, amelyeket a metró- és villamosrendszerrel ellátott Marseille környékén könnyedén felkereshet.

[wp_ad_camp_1]

A csodálatos NH Collection Marseille épülete hatalmas, minimalista stílusú, világos fa padlóval és fehérre meszelt falakkal rendelkező Haussmann stílusú épületben található. A szálloda a Marseille-i La Joliette kerületben található. Néhány perces sétára van a La Vieille Charité kulturális központjától – egy egykori 17. századi almshouse-tól – és nem túl messze a Marseille Saint-Charles vasútállomástól –mindössze csak egy kilométerre. Egy napos felfedezés után a szálloda éttermében tapasokat vagy koktélokat fogyaszthatnak az elegáns lobbibárban.

A Sofitel Marseille-i ága egy valódi álom a városban. Gondoljon a tetőteraszra, ahol élő zene megy és a kikötőre nézhetnek az ide látogatók. A szállodában egy étterem és egy bisztró, valamint egy wellness-részleg és egy edzőterem is várja a pihenni vágyókat. A Sofitel Marseille Vieux-Port mindössze hat perc sétára fekszik Anse des Catalans tengerparttól. A közeli Palais Pharo, az 1800-as évekből származó gyönyörű kastély egyaránt gyalogosan és tömegközlekedéssel is elérhető. A Marseille Centre Gare Saint Charles szobái egyszerűek és visszafogottak, semleges színekkel díszítettek, amelyek megfelelnek a szálloda alkalmi hangulatának. A helyszíni étteremben és bárban elfogyaszthat néhány italt, vagy csak körül nézhet Marseille-ben.