Hogyan válasszunk családi autót?

Amennyiben egy nagyobb családról van szó, akkor sokkal inkább a család kényelmét kell előtérbe helyezni, mint az autó teljesítményét. Illetve a biztonságról se feledkezzünk meg, hiszen, amint szülővé válunk rögtön elsődleges szemponttá válik a biztonság.

[wp_ad_camp_1]

Egy családi autó vásárlásánál igen komoly szempontnak számít, hogy minél több légzsák legyen benne, ABS, illetve erős legyen a karosszéria. Továbbá az is fontos szempont, hogy legyen benne központi zár, és gyerekzár is egyben. Ugyanis ezek sokkal fontosabb szempontok, minthogy milyen hangfalak találhatóak benne, és hogy hogyan szól a zene. A három ajtós változat sosem jó választás gyerekes szülők részére, ugyanis sokkal nehezebbé teszi a ki-be pakolást. Családi autónak legjobb, ha nagy egyterű autókat választunk, melyek elég magasak ahhoz, hogy mindenki és minden kényelmesen elférjen. Két gyerek esetén még a kombi is igen kényelmes lehet, viszont ha már háromról van szó, akkor egyértelműen az egyterűt kell választani. Ugyanis ezeknél nem csak a csomagtér, de az utastér is igen tágas. Illetve az sem utolsó szempont, hogy az apró lábacskáknak marad annyi hely, hogy apa és anya ülését ne tudják összerugdosni. Amennyiben nagy család vagyunk, sok gyerekkel, akkor bizonyára nem kell bemutatni , hogy sok gyerekkel, sok probléma jár.

Családi autó
Családi autó

Bizonyára már mindannyian hallottuk azokat a kérdéseket, hogy ott vagyunk már, vagy mennyit kell még utazni? Ezek elkerülése érdekében, nem rossz, ha az utastérben van hely a gyerekek játékainak. Egyre több szülő praktizálja a mesenézést utazás közben, ugyanis ez kellően lefoglalja a gyerekeket. Ahhoz, hogy ez kivitelezhető legyen, nem árt ha hátul is megtalálható töltési lehetőség. Amennyiben a hátsó ablakok sötétítettek, akkor az igazán praktikus lehet. Illetve a beépített roló is jó választásnak bizonyul.