Hogyan tartsa meg munkahelyi kapcsolatait azután, hogy felmondott?

Mindannyian megéltük már: egy bizonyos ponton végre felmondtunk jelenlegi munkaadónkkal, és meghozzuk a döntést, hogy új állást keresünk. Ilyen az ember természete – felvesznek minket, izgulunk, olyan mintha nászúton lennénk, keményen dolgozunk, és lassan elmúlik a ragyogás. Ilyenkor kérjük a következő munkáltatót.

Vannak bizonyos módok arra, hogy hidak felgyújtása nélkül kilépjünk jelenlegi cégünkből. Amikor elhagyunk egy munkahelyet, feltétlenül emlékezzünk arra, hogy mit csináltunk, és hogyan csináltuk, mert ez évekig velünk maradhat. Bármikor, amikor elhagyjuk az egyik társaságot a másikért, néha bántó érzések támadnak meg minket, bármennyire is finoman próbálja egyensúlyba hozni az átmenetet. A főnökök gyakran úgy érzik, „elárulta”, mert elhagyja a céget, és ez elég kínos és furcsa pillanatokhoz vezethet az értesítést követő két hétben. Indulás előtt készítsen egy jelentést, amely összefoglalja a szervezethez nyújtott pozitív hozzájárulásait, és küldje el főnökének az utolsó napon vagy közvetlenül azelőtt. Azzal, hogy megmutatja, mennyit ért el ott, jobb ízt hagy a főnök szájában, emlékeztetve őket arra, hogy jó munkás volt, és letett valamit az asztalra. Ki tudja? Előfordulhat, hogy hirtelen úgy döntenek, hogy nem hagyják elmenni, és ellenajánlatot tesznek. Fel kell készülnie erre a lehetőségre, de ne csalódjon, ha nem történik meg.

Mindig jó ötlet kedvesnek lenni (anélkül, hogy hamisak legyünk), és köszönetet mondani az irodatársainak. Legyen őszinte, és engedjen el minden ellenségeskedést, amelyet a munkahelyén folytatott. Tiszta lappal szeretne kezdeni az új munkahelyén, és nem tesz jót, ha az előző munkáltatójától származó poggyászt viszi magával. Engedjen el mindent, mondj köszönetet, aztán viszlát. Nem kerül semmibe, és lehet, hogy meglep valakit! És ami még fontosabb, soha nem tudhatja, hol találkozhat újra velük, ezért a legjobb, ha pozitívan indul el.