Ha toló-bukó kijárat az erkélyre, akkor csak is a könnyített vasalat jöhet szóba!

A mai kor művészete hatalmas hangsúlyt fektet a világos terek kialakítására, amik nem jöhetnek létre a nagyvonalúan méretezett üvegfelületek és erkélyajtórendszerek. Ha panorámanyílásokról van szó, akkor a toló-bukó ajtók különösen nagy népszerűségnek örvendenek, viszont működésük nem is olyan egyszerű. A könnyű használat érdekében érdemes egy automata kilincses, könnyen használható vasalati elemet használni, amit az alábbiakban bemutatunk!

A könnyített vasalatokról ezen a linken érhet el bővebb információkat! Na, de mit is kell pontosan tudni a toló-bukó, vagyis bukó -toló erkélyajtóról? A konstrukció lényege, hogy nincs nyíló szárny, így a használat sokkal effektívebb, mivel a szerkezeti nyitáshoz nem szükséges plusz hely a szobából. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a lakberendezést nem kell az erkélyajtó nyitásának alárendelni. Ahogy a neve is jól mutatja, a bukó-toló erkélyajtó egy olyan speciális megoldás, mely kibuktatható, oldalra tolható. A belsőépítészeti előnyökön túl a biztonság tekintetében is kiváló választás. A bukó-toló ajtó esetében tehát nincsen nyíló szárnyrész. A struktúra egy felső felfüggesztett, illetve egy alsó tartó vasalati elemmel integráltan, egyszerűen működtethető.

A kilincs elfordításával a szerkezet kibukik helyéről és ebben a helyzetben már könnyen eltolható. A biztonságos és szabad nyitást a szabad nyílás és a mellette lévő fix ablakrész 1:1 arány függvényében garantálja. Az automata kilincses mechanika nagy mértékben megkönnyíti a nyitható szárny kibuktatását, valamint oldalra tolhatóságát. Ezenkívül nagy segítséget jelent a visszamozgatási, záró pozíció elérésében. Ha szeretne minél több információhoz jutni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a petro-nyilaszaro.hu weboldalra!