Hogyan lehet munkát keresni, ha még mindig dolgozik?

Egy másik munka keresése már önmagában elég kihívást jelentő feladat, de ha ön még mindig dolgozik valahol, újabb réteg adódik a kihíváshoz. Hosszabb időt kell fordítania a munka keresésére – egy olyan feladatra, amelyet nehéz végrehajtani 8 órás műszak után. Óvatosan kell eljárnia, mert miközben változtatni szeretne a karrierjén, egyúttal fennáll annak a veszélye, hogy elveszíti jelenlegi munkáját.

[wp_ad_camp_1]

Íme néhány módszer arra, hogy egyensúlyba hozza álláskeresését a teljes munkaidőben végzett munka felelősségével. Ha más munkát keres munka közben, akkor meg kell tennie az úgynevezett „lopakodó álláskeresést”, ahol csak a család és a megbízható emberek tudják, hogy más munkát keres. Jelenlegi munkahelyén legyen a szokásos módon dolgos. Nem szabad azt mondania munkatársainak, hogy más munkát keres, még akkor is, ha szoros kapcsolatban áll velük. Az irodában dolgozók beszélgetnek, és néha ezek az információk a vezetője asztalára kerülhetnek. Még akkor is, ha jó a kapcsolata a főnökével, mégis jobb, ha ezt megtartja magának, mert soha nem lehet tudni, hogyan kezelik a máshol munkát kereső alkalmazott híreit. A legrosszabb forgatókönyv az, hogy kirúgják és elkezdjenek utánpótlást keresni, és ön biztosan nem akarja, hogy ez megtörténjen, különösen, ha nem biztosított magának más foglalkoztatást.

Az emberek számos okból keresnek új munkát, és az okok nem mindig rosszak. Néha a dolgok csak úgy megtörténnek, és itt az ideje egy új kihívásnak. Más munkakeresés önmagában más munkának tűnhet, de az az igazság, hogy elkötelezte magát amellett, hogy megtartja jelenlegi munkáltatóját, és akkor is megérdemli a legnagyobb erőfeszítéseket, ha máshol keres munkát. Ha túlságosan koncentrál az álláskeresésére, amikor már dolgozik, akkor elterelheti a figyelmét a jelenlegi szakmai feladatairól. Ne feledje, hogy még nincs új munkahelye, és csak azért, mert munkahelyet szeretne váltani, még nem jelenti azt, hogy hanyagolnia kellene jelenlegi pozícióját.