Hogy űzzük ki a téli depressziót otthonunkból?

A tél, az ünnepi csillogás vége arra hajlamosaknál állandósult rosszkedvet okozhat. Mit tehetünk fizikailag, hogy ne érjen el minket a téli depressziónak még csak a híre se? Vízkereszt után sem kell lemondani a kül és beltéri fényfüzérekről. Remek hangulatot adnak a hálószobának, a fürdőnek, konyhának egyaránt. A mászó Mikulásokat azonban már el lehet tenni.

[wp_ad_camp_1]

A gyertya meghitt fényt teremt. De nem kell megvárni az estét gyertyagyújtással, próbáld ki, hogy már délután, világosban meggyújtod és hagyod, hogy rátok esteledjen, miközben a gyertya végig ég.

Vigyél színeket a hálószobába! Nem kell hogy most fesd zöldre a hálód, vagy nap-sárgára a nappalid. Húzz csak fel egy vidám, színes ágyneműt!  Meglátod, már reggel jobban indul a nap!

Ha feszült vagy, tégy levendula vagy citrom illatot a párologtatóba, aromalámpásba. Szellőztess napjában többször, mert az elhasznált levegő levertté tesz.

Vásárolj néhány cserepes, de már virágzó növényt a lakásba! Jácint, nárcisz, tulipán tavaszt varázsol a szobádba.

Téli depresszió otthon
Téli depresszió otthon

Vegyél színes, extra szalvétát! Sokan szerelmesei a szép, színes szalvétáknak, lehet  pöttyös,csíkos, virágos.

Dobd fel a munkaasztalodat is! Használj meglepő, színes kiegészítőket az íróasztalod, laptopod körül! Jöhetnek a színes post-itok, a gyerekes ceruzák, a nyárias színekben pompázó iratrendezők.

Igyál színes, vidám bögrékből, poharakból! Amúgy is sokat kellene inni, télen ezt még inkább hajlamosak vagyunk elfelejteni.

Örülj, hogy tél van, örülj, hogy tudod mi az a hó. Élvezd a szállingózó hópihéket, a kályhában pattogó tüzet, a forralt bor illatát!

Ha a fentieket megfogadod, sokat tettél a téli szürke egyhangúság ellen.