Hatékony hevederzár szerelés és feltörés, amire figyelni kell!

Köztudott, hogy a bejárati ajtók mechanikus védelmének egyik leghatékonyabb eszköze a hevederzár, hiszen segítségével az ajtók felfeszítése, berúgása gyakorlatilag lehetetlenné válik. Az ék egyszerű mechanikáját alkalmazva a hevederzár szerelés alkalmával a zár az ajtó belső oldalára szerelve, a mellette lévő falra szerelt darabokhoz rögzíti a nyílászárónkat. Érdemes tudni, hogy egy jó hevederzár nagyobb biztonságot nyújt mint például egy több ponton záródó biztonsági ajtó, de mégis olcsóbb megoldást kínál.

[wp_ad_camp_1]

A beragasztásos módszer az egyik a hevederzár feltörés eljárások közül. Hiába a profi hevederzár szerelés, amennyiben a betörő beakar törni a kiszemelt lakásba és úgy ítéli meg, hogy kockázatos lenne a hevederzár feltörése, akkor vesz egy tubus pillanatragasztót és amikor a tulaj otthon van, egy csepp ragasztót benyom a hevederzár kulcsnyílásába. Ez pontosan elég ahhoz, hogy tönkremenjen a zárbetét. A mit sem sejtő személy, amikor el szeretne menni otthonról, észreveszi, hogy nem működik a zár kívülről, így csak a többi zárat zárja be. A betörő ezek után a többi zárat már könnyűszerrel elintézi…

Hevederzár szerelés
Hevederzár szerelés

A gordiusz pajzs azon hevederzár szerelési eljárás, ami által sz ilyen módszerek ellen is van megoldás. A szerkezet a betörők számára hozzáférhetetlenné teszik a zárbetéteket. Egy olyan új működési elven alapuló zárszerkezetet tartalmaz ami teljesen lefedi a cilinderbetétet, azaz nem lehet a kulcsnyílásba ragasztót nyomni, illetve nem lehet a betétet eltörni vagy kifúrni. Ezen hevederzár szerelés eltávolítása csak nagyon nehezen és nagy zajjal oldható meg, így a betörő nagy valószínűséggel inkább tovább áll.

A hevederzár szerelés ezen formája többségében az összes zártípushoz felhasználható, tehát a már meglévőkhöz is felszerelhető utólag. Felhasználásával biztonságos páncélajtók is készülnek, így ha védeni akarja otthonát érdemes megfontolnia ezt a lehetőséget!