Hatékony hajnövesztés házilag

Min tudjuk, az emberi haj nagyon lassan növekedik, havonta csupán egy centimétert. Bizonyos egészségügyi problémák, vagy környezeti hatások miatt még jobban lelassulhat a növekedés. A hajnövekedéséhez szükség van ahhoz, hogy a fejbőr vérellátása megfelelő legyen, azaz a hajhagymákhoz elegendő vér jusson.

[wp_ad_camp_1]

Számos olyan otthoni praktika létezik, amely segít abban, hogy a haj gyorsabban nőjön. A legrégebbi, és a leghatásosabb módszer az az, amely során egy felvert tojást olívaolajjal és kamillateával keverünk össze. Ezt a pakolást a hajra kell kenni, majd a törölközőt kell tekerni a fejre, és 60 percet kell várakozni, míg az összetevők kifejtik a hatásukat. A folyamatot hetente két-három alkalommal kell megismételni, és így nem csak a növekedés gyorsasága fog megnőni, hanem a haj fényes, erős lesz. A zöld-tea befolyásolja a hajhagyma működését is, ezért érdemes naponta zöld-teával vegyített samponnal mosni a hajat. Bizonyára mindenki tudja, hogy a ricinusolaj rettentően meg tudja gyorsítani a hajnövekedését. Hetente csupán két-három alkalommal a fejbőrbe kell masszírozni az olajt, és pár használat után észlelheti, hogy haja dupla annyit nőt, mint a pakolás használata előtt.

Hajnövesztés
Hajnövesztés

A hajhagymákhoz akkor jut elegendő vér, ha rendszeresen és alaposan meg masszírozza a fejbőrét. Fontos, hogy ez a masszírozás a fejbúbtól kezdjük, és egyre haladjunk kifelé, majd a homloktól, a tarkó irányába. A kívülről való ápolás mellett, ugyanolyan fontos az is, hogy pótoljuk a szervezetbe a vitaminokat, ásványi anyagokat, mivel csak így lesz a hajunk egészséges. A haj számára a legfontosabb vitaminok az A-, B-, C-, D- vitamin, valamint a vas és cink. Érdemes oda figyelni arra is, hogy egészségesen étkezzünk, azaz fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget.