Hatásos megoldás az akne ellen

Az aknet nem kell bemutatni, ugyanis az emberek többsége küzd ezzel a problémával. Különösen a nők számára kellemetlen az arcot elcsúfító bőrbetegség. Sajnos a smink sem jelent megoldást, sőt gyakran csak tovább ront a helyzeten.

[wp_ad_camp_1]

Akne egy olyan kellemetlen bőrtünet, mely szöveti károsodás következtében alakul ki. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a bőr pórusait az elhalt faggyú és hámsejtek eltömítik. Minden szőrtüszőbe nyílik egy faggyúmirigy, azonban nagyon nem mindegy, hogy a szervezet fokozott mennyiségű faggyút termel-e. Ez azért lehet probléma, mert az elhalt hámsejtekkel összegyűlve a szőrtüszőben felhalmozódhat. Ennek eredményeként egy dugó jön létre. Az akne elsősorban azokon a területeken jön létre, ahol a legtöbb faggyútermelő mirigy található, például a nyakon, a mellkason, az arcon, a háton és a vállakon. Az akne különféle formákat ölthet. Lehet például pattanás, ciszta, miteszer vagy zárt comedó. Az akne kialakulása csak ritkán bőrbetegség. Nagyon gyakran valamilyen belső szervi elváltozás, például emésztőrendszeri gyulladás, táplálékintolerancia vagy egyéb krónikus gyulladásos góc okozza az aknet.

Az akne kialakulásához több tényező is vezethet. Ilyen lehet a faggyú túltermelés, melynek hátterében vegyi anyagok, szteroidok, stressz vagy hormonok állhatnak. Sőt, a Demodex fertőzés sincs kizárva. Továbbá hozzájárulhat az akne kialakulásához az elhalt hámsejtek nem megfelelő hámlása, ami miatt a bőr szőrtüszőinek irritációjára kerül sor. Szintén a kialakulás oka lehet a baktériumok elszaporodása vagy a bőregyensúly eltolódás miatti demotex atka miatt létrejövő bőr és kötőszöveti fertőzöttség. Ha megoldást szeretne az akne ellen, akkor látogasson el a webshop.drhazi.hu webáruházba!