Hasznos tippek a beltéri komposztáláshoz

Ha életkörülményei nem teszik lehetővé a szabadban történő komposztálást, vagy egyszerűen csak szeretné kipróbálni a beltéri komposztálást, például télen, akkor néhány dolgot meg kell tennie.

A beltéri komposztálás legegyszerűbb módja a kukactároló használata, de nem mindenki hajlandó néhány száz kukacot otthon tartani. Beltéri komposztáló rendszert férgek nélkül is felállíthat, de ehhez némi figyelem és odafigyelés szükséges. És ha ezt megtette, jól fogja érezni magát, ha tudja, hogy megmenti a hulladéklerakóból származó tárgyakat, és helyette komposztot készít a kertje számára. Ha beltérben kíván komposztáló állomást felállítani, nagy valószínűséggel a hely prémium kategóriájú. Ezt szem előtt tartva, van néhány konténer, amelyek jó választási lehetőséget kínálnak beltéri komposztládák számára. Műanyag tárolóedények: Jó választás, mert ezek a tárolóedények meglehetősen olcsók és könnyen beszerezhetők. Többféle méretben is beszerezheti őket attól függően, hogy mennyi helye van, és mennyi komposztálásra számít. Tíz gallon jó méret lehet, de a 18 gallon (ami elég szabványos méret) még jobb lenne. A helytakarékosság érdekében ezeket a tartályokat egymásra is helyezheti. Egyszerűen fúrjon néhány levegőztető lyukat a fedélbe, adja hozzá a tartalmat, és kezdje el a komposztálást.

Öt gallonos vödrök: Ezek a vödrök olcsók és egymásra rakhatók. Szinte bármelyik otthoni központban hozzáillő tetővel beszerezheti őket. Levegőztető lyukakat érdemes fúrni a vödör teteje közelében. Régi fa komódfiókok, borosládák vagy egyéb dobozok: Ha ki tud szedni egy régi komódot vagy borosládát, beltéri komposztálóvá alakíthatja. Egyszerűen fedje le a tetejét egy méretre vágott, csuklós fadarabbal, vagy egy nehéz anyaggal, például festővászonnal.