Három mesés város, amit látni kell

Megannyi csodálatos és valóban lenyűgöző hely, város van a világban, melyeket érdemes az embereknek felkeresniük, melyek remek utazási célpontot jelentek, ám van pár olyan különlegesen mesés város, amit lehetőség szerint mindenkinek látnia kell vagy ha még nem döntött el, hogy hová is menjen nyaralni, akkor érdemes megfontolnia. Az alábbiakban bemutatjuk olvasóink számára a világ három legcsodálatosabb városát.

[wp_ad_camp_1]

Az első város Colmar, ami Franciaország északkeleti részén található és Elzász régiójában fekszik. Sokan a legelzászibb városnak tartják ezt a rendkívüli történelmi múlttal bíró települést, amely Nagy Károly óta a királyok kedvelt városa. Nevét is a királyi palota egyik tornyáról, a híres galambok tornyáról kapta. A Vogézek hegyláncánál található a település, ami Strasbourgtól csupán 64 kilométerre dél-délkeleti irányban helyezkedik el, a mesés Lauch folyó mentén, melyet egy csatorna köt össze a Rajnával. Az említett csatorna mellett megtalálható a halpiac és a halászok és kertészek negyede páratlan szépségű, valóban egyedi színesre festett házakkal, amelyek közül pár még a XVI.-XVII. századból származik.

Hoi An Vietnám
Hoi An Vietnám

A másik gyönyörű város Hoi An, ami kétségkívül Vietnám legszebb városa és amelynek belvárosa 1999 óta az UNESCO Világörökség része. A város a Dél-Kínai tenger partján fekszik és egykor fontos kikötő és kereskedelmi központ is volt. Ma már varázslatos épületeiről, színes selyemlámpáiról és szabóiról híres ez a kicsi, de annál gyönyörűbb városka.

A harmadik lenyűgöző város Katmandu, ami Nepál nyüzsgő fővárosa, egy igazi spirituális hely. Amikor a magasan fekvő völgyből felszáll a hajnali köd a város igazán mitikus hellyé változik, melyet csak a mesékben látni. A város körbe van véve hatalmas hegyekkel és tele van varázslatos hangulatot árasztó, legendás templomokkal.