Hajtókar és a hajtókar csapágy működése

A hajtókar terminológiája meglehetősen szakmai és összetett, tehát kezdjük a magyarázatot azokkal az alkatrészekkel amelyek a hajtókart működtetik. A működése is elég bonyolult a hajtókarnak, így megpróbálunk erre is részletes választ adni az alábbiakban.

[wp_ad_camp_1]

A hajtókar csapágy egy olyan alkatrész, amely óriási szerepet tölt be a hajtókar megfelelő és egyenletes működésében. A hajtókar segítségével forog a motor, amely a dugattyúkban lévő robbanások energiáját alakítja át a kerekek meghajtásához. A fémek közötti súrlódás a hatékony motor ellensége, ezzel így van a hajtókar és a  hajtókar csapágy is, ezért az alkatrészek hosszú távú működése érdekében fontos a folyamatos és megfelelő olajozásuk. A hajtókar csapágyhoz olajat juttatni egyszerű, ugyanis erre szolgálnak a motorblokkból származó olaj-elvezető pályák, amelyek a hajtókar-nyereghez vezetnek és a csapágyházban lévő megfelelő nyílás lehetővé teszi, hogy az olaj elérje a csapágyat is. Fontos még kiemelni, hogy a csapágy egy bizonyos idő után kophat a megfelelő olajozás mellet is, ezért érdemes szakemberrel megvizsgáltatni azt rendszeresen, hogy ne keletkezzen komoly kár a motorban.

A minőségi hajtókar csapágy beszerzése különösen fontos, hiszen sok múlhat azon, hogy milyen minőségű alkatrészeket vásárolok és szereltetünk be az autónkba. Az alaktreszek.hu webáruház csak és kizárólag minőségi alkatrészek beszállítója és forgalmazója, ezért nem érheti csalódás, ha nálunk vásárol a hajtókar csapágy. A legkedvezőbb feltételek mellett kínáljuk minőségi termékeinket a lehető legjobb árakon. Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a +36 62/468-444 telefonszámon vagy az info@kovacsauto.hu email címen és kérdezze munkatársainkat bátran, mert készséggel állnak rendelkezésére minden érdeklődő számára.