Gyorséttermek, az igazi gyorshalál

-Készíts magadnak tízórait az iskolába kisfiam!- szólt az anyai intelem minden reggel, iskolába menet. Az ilyen tanácsokat általában érdemes megfogadni. Legalább tudjuk, hogy saját készítésű és friss szendvicsbe harapunk bele.

[wp_ad_camp_1]

De manapság a sok rohanás és stresszes életmód az oka, hogy már a legalapvetőbb emberi szükségletünket se tudjuk kielégíteni. Nem tudunk leülni fél órára és nyugodtan megebédelni vagy vacsorázni, mert állandó rohanásban vagyunk. Úgy érezzük, nem szabad értékes perceket elvesztegetnünk az evéssel.

Ezért választjuk a gyorséttermeket, büféket, amik a gyorsaságért cserébe táplálékban szegény, hizlaló hamburgereket vagy pizza utánzatokat adnak. Náluk nem a minőség, hanem a mennyiség számít. Ipari mennyiségben állítják elő nap, mint nap a sajtburgereket, csibeburgereket, lekváros pitéket, hasábburgonyákat.

Gyorsétterem
Gyorsétterem

Ezeknek a hatásáról csak annyit szeretnék mondani, hogy kellemetlen kiütésekben lehet részünk testszerte a zsírtartalmuknak köszönhetően, valamint pár hét alatt könnyen felszaladnak ránk a kilók olyan mértékben, hogy egy rég nem látott ismerős, fel sem ismerne minket az utcán az elfogyasztott kalóriabombáknak köszönhetően.

Pénz- és egészségkímélőbb megoldás, ha a zöldségest vesszük célba és inkább egzotikus és egészséges gyümölcsökre költjük a pénzünk. Vastagabb pénztárcát és hosszabb életet garantál ez a fajta választás. Indoknak az sem utolsó, hogy legalább nem a McDonald’s amúgy is dúsgazdag elnökéhez vándorol a pénzünk.