Furcsa úti-célok

Világunk egy rendkívül furcsa hely, és a következő listán levő furcsa helyekben az a legjobb, hogy viszonylag elérhetőek és megközelíthetőek, a nehézség csak abban van, hogy ki kell választani melyiket látogatja fel. A következőkben olyan furcsa úti-célokról olvashat, mint Északkelet-Etiópia vénuszi kén területei, vagy éppen az indonéziai vulkán, amely kék tüzet köp.

[wp_ad_camp_1]

Az első furcsa de gyönyörű hely Dallol, Etiópia, ami a világ egyik legforróbb helye, hiszen az ottani hőmérséklet rendszeresen meghaladja a 65 fokot. Az ottani tájak szinte természetfelettiek, hiszen hatalmas sárga területeken találni olyan medencéket amelyet zöld folyadékot tartalmaznak, ami bár elsőre hideg víznek tűnik, igazából maró, tömény kénsav. Az izlandi jéghegyes tengerpart is furcsa látvány lehet. Izland az év nagy részében jéghideg, télen pedig teljesen fagyos. Egy decemberi túra Izlandon nem egy gyenge szívnek való, viszont az idelátogatás előnye az lehet, hogy meg lehet látogatni a Jökulsárlón gleccser lagúnát Izland déli partján.

Úticélok
Úticélok

Costa Rica fluoreszkáló folyója is a világ egyik legfurcsább helye. Őszintén szólva Costa Rica maga a „pura vida” (tiszta élet) földje, hiszen tele van természeti csodákkal és furcsa tájakkal. Costa Rica egyik legszebb természeti csodája egyben a legfurcsább is, a Rio Celeste, ami egy fluoreszkáló kék folyó és vízesés, ami az ország nyugati felvidékén található. Indonézia kék tüzet köpő vulkánjával csak az a baj, hogy ahhoz, hogy valóban lássa a kék tüzet, éjfélkor kell ellátogatnia a helyre. A jó hír viszont az, hogy mindenképp megéri, a látvány miatt is, és az ottani lakosok vendégszeretete miatt is. A vulkán furcsasága a kék színű tűzben rejlik, amit a magas kéntartalom okoz. Érdemes tehát ezeket a helyeket fellátogatni ha valami extrémre, furcsára és szokatlanra vágyik.