Friss tumorsejtek biopsziája a rákkezelés technológiájában

A Queenslandi Egyetemen kifejlesztettek egy olyan innovatív technikát, amely javítja a rákkezelést a daganatos biopsziák felhasználásával kevesebb, mint 30 perccel a kezelés után.

[wp_ad_camp_1]

Az „ex vivo daganatokban alkalmazott gyógyszerfelvétel” technikát fejlesztették ki, miután a kutatók azt találták, hogy a friss daganatok biopsziái másképp reagálnak a kezelésekre, mint a hagyományosan alkalmazott szövettenyészetek. Az UQ Diamantina Institute intézetétől Dr. Fiona Simpson azt mondta, hogy ez a módszer felhasználható annak kimutatására, hogy az antitestek mennyi ideig maradnak aktívak a betegekben. „Ez a technika jelentősen segíti a gyógyszeripari és technológiai vállalatokat jövőbeni tervezésében amikor a rák gyógyszereire kerül a sor” – mondta Dr. Simpson. „A tudósok eddig csak azt vizsgálták, hogy a rákos gyógyszerek hogyan hatnak egymásra a szövettenyészettel, nem pedig a friss daganatokkal.

„A gyógyszerek szövettenyészetre történő alkalmazása nem mindig működik, mert az immunrendszer a testben másképp reagál. „Úgy gondoltam, hogy nyilvánvaló, hogy tesztelnünk kell a rák gyógyszereit a tényleges daganatokon, de az emberek folyamatosan azt mondták a kutatócsoportomnak, hogy nem fog működni!” Ez a technika lépésről lépésre arra készteti a gyógyszeripari társaságokat és a kutatókat, hogy jobban megértsék, hogyan hatnak a gyógyszerek a betegekre, és hogyan reagálnak a célzott kezelésekre. „Átfogó eljárást hoztunk létre, beleértve a részletes videókat a daganatos extrakcióról és a gyógyszer-tesztelési folyamatokról a kutatók számára az egész világon.” – mondta. „Ez a módszer hasznos minden típusú rák esetében, és nagyon izgatottak vagyunk annak lehetőségei miatt.” A jövőben még további kutatásokat végeznének annak érdekében, hogy jobban megértsék a friss tumorsejtek biopsziáját.