Foci vb 2018 menetrend és a meglepő résztvevők

Az idén megrendezésre kerülő a labdarúgó világbajnokság az előzetes várakozásokkal összhangban, már a kezdete előtt igen sok meglepetést okozott. A szervezők ígéretei szerint teljesen egyedi és az eddigiekhez mérten a legjobb világbajnokságra számíthatunk.

[wp_ad_camp_1]

Foci vb 2018 menetrend internetes változata elérhető a www.focivb2018.info honlapon. A világbajnokságot megelőzi egy hosszantartó selejtezősorozat, amely lebonyolítása kontinensenként eltérő. Ebből következik, hogy 32 országnak sikerült kijutnia a világbajnokságra, ahol ugyanabból a zónából nem lehet összesorsolni csapatokat. Az elemzők szerint a legnehezebb Dél-Amerikából kijutni a világbajnokságra. A világbajnoki selejtezőket követően, a résztvevő országok között a megszokottól találunk pár eltérő országot is. Szinte kötelező megemlíteni, hogy Olaszország nélkül kerül megrendezésre a torna, mivel sajnálatos módon nem tudták kiharcolni a selejtezőből a továbbjutást. Egyértelműen az olasz csapat hiányzása az egyik legfájóbb a szurkolók szempontjából, hiszen a válogatott tagjai közül néhányan még 2006-ban világbajnoki győzelmet ünnepeltek.

Foci vb 2018
Foci vb 2018

Azonban a hiányzó csapaton túl, fontos ejtenünk néhány szót a meglepetés csapatokról is. Története első világbajnoki részvételére készülhet Izland válogatottja. A selejtezőből elsőként jutott tovább, megelőzve a sztárokkal tűzdelt horvát válogatottat. Már az Európa bajnokság után sejteni lehetett, hogy komoly erőviszonyt képvisel az izlandi csapat, azonban a 10 meccsből 7 győzelem, egyértelmű jel arra, hogy számolni kell velük. Panama csapata is újoncként érkezik a tornára, meglepő módon az Egyesült Államok válogatottját előzték meg a selejtezők során. Ez a világbajnokság akár a meglepetések tornája is lehet, és bízunk benne, hogy az is lesz.