Fenyőfarügy meghűlésre és az immunrendszer erősítésre

Meghűlésre a legkiválóbb, ha fenyőfarügyből készült szirupot alkalmazunk. Ebből az étkezést megelőzően egy kiskanállal kell bevenni. Langyos teába is tehetjük, viszont itt ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró, mivel meglévő vitamintartalmát elveszti.

[wp_ad_camp_1]

A fenyőfarügyeket keverhetjük mézbe vagy cukorba, mindenki saját igénye szerint. Május második felében kezdhetünk hozzá a rügyek gyűjtéséhez. A 3-7 cm-esek a legalkalmasabbak. A hajtásokat vizsgáljuk meg, hogy biztosan ne tartalmazzanak apróbb rovarokat. Mosás után csöpögtessük le, tegyük rá papírtörlőre. Fontos, hogy a rügyek szárazak legyenek, így a szirup nem fog erjedésnek indulni. Egy jó marék fenyőrügyet helyezzünk bele egy standard méretű befőttes üvegbe, majd tegyünk rá gazdagon mézet. Légmentes lezárást igényel, legalább egy hónapig kell hagyni hűvös, sötét helyen állni. Érdemes naponta kissé felrázni. A betegségek kezelésére, 3-4 alkalommal együnk meg egy kiskanállal. A gyógykeveréket hidegen készítsük el, így a rügyek minden vitamintartalmát megtarthatjuk. A köhögés mellett kiválóan alkalmazható az asztmától, allergiáktól, migréntől, vérszegénységtől, anorexiától szenvedők kezelésére is. Mivel a méz már alapjában véve egy természetes gyógyszer, így a mézes-fenyőfarüggyel a köhögés csillapítása mellett, erősíthetjük immunrendszerünket, ami védelmet nyújt számunkra a betegségek kialakulása ellen.

Fenyőfarügy
Fenyőfarügy

A fenyőrügy szirup, magas C, B2- és K-vitamint tartalmaz, valamint ásványi anyagokat is. A fenyőhajtások antibakteriális hatóanyagjaival kezelik a gyulladást, megölik a fertőzést okozó kórokozókat. A mézes fenyőrügy egész évben fogyasztható, amivel csak azt fogjuk észrevenni, hogy a család minden tagját elkerüli az influenza. Remek gyógyírnak számít a kimerülés és stressz kezelésére. A fenyőrügyből készíthetünk szörpöt is. Ezt is a sziruphoz hasonlóan hidegen kell előállítani. Olyan friss rügyeket használjunk fel hozzá, mint amilyent a szirup készítés során alkalmaztunk.