Felejtsd el a leggyakoribb férfi téli hajproblémákat!

Az urak körében kevésbé ismert probléma a hajszálak töredezése, ugyanis is sokkal gyakrabban vágatják a hajukat, mint a nők, emellett az sem túl jellemző, hogy vasalnák, vagy göndörítenék a frizurájukat. A szárazság ettől függetlenül sokszor adottság kérdése, azaz a férfiakat is egyaránt érintheti. A szárazság elkerülése érdekében télen fokozottan ügyelni kell az elveszített nedvesség pótlására, különben végeredményként számolnod kell a száraz hajkoronával. Vásárolj megfelelő sampont, esetleg balzsamot is.

[wp_ad_camp_1]

Az semmilyen évszakban és korban nem vonzó, ha a vállaidat korpa borítja, a hajadból érintés nélkül is hullik a korpa. A legjobb, ha ezt az állapotot meg sem várod, avagy már az első jelekre érdemes elkezdeni a megfelelő kezelést. Ma már korpásodásra nagyon jó minőségű és emellett igazán hatékony samponokat, hajszeszeket lehet vásárolni. Ezeket kell télen próbára tenned. Ügyelned kell továbbá a hőmérsékletre is, mivel a korpás fejbőr a túl hideget és a túl meleget sem szereti.

Férfi haj
Férfi haj

Mivel sapka alatt könnyen megizzadhat a fejbőröd, így télen könnyen úgy érezheted, hogy gyakrabban van szükséged hajmosásra. Zsíros hajat márpedig senki se nem szeretne. Ha elengedhetetlennek gondolod a hajmosást, akkor nyugodtan beiktathatsz plusz egy hajmosást a hétre, de ez esetben ügyelj, hogy ne használj túlságosan erős hatóanyagú hajápolókat. Figyelj arra is, hogy még véletlenül se menj ki a hidegre nedves hajjal, hiszen a fejbőr megfázása korpásodáshoz, és hajhulláshoz vezethet egy csúnya megfázás mellett.

A túl sok és túl nehéz termék használata szintén a haj zsírosodásához vezethet. Sajnos télen gyakran kell választani a sapka, és a jó frizura között Mivel mind a két véglet okozhat kellemetlen problémákat, így a döntés nem könnyű. Természetesen jobb, ha inkább az egészséget választod. Hogy ilyenkor is jól mutasson a frizurád könnyen kezelhető frizurát.