Fali polcok felszerelése szabványok és konzolok használatával

A fali polcok könnyen felszerelhetők fém szabványok és konzolok segítségével. Ez a hardver könnyen beszerezhető, olcsó, erős, könnyen telepíthető, és sokféle polcrendszerhez illeszthető. A fém polcok és konzolok használhatók könyvespolcokhoz, íróasztalokhoz és más munkaterületekhez, médiaközpontokhoz és szekrényes tárolórendszerekhez.

Ezek a rendszerek a falhoz függőlegesen, csapokba hajtott csavarokkal rögzített fém szabványok segítségével működnek. Ezután konzolokat helyeznek el a szabványokban, hogy vízszintesen kinyúljanak a polcok alátámasztására. Többféle szabvány és tartó áll rendelkezésre; egyesek kis igénybevételre alkalmasak, mások pedig nagyon nagy igénybevételre alkalmasak. A legtöbb alkalmazáshoz a dupla hornyos, nagy teherbírású termékek a legjobb választást jelentik. Ezeket általában különféle kivitelben találhatja meg a nagyméretű boltokban, hardverboltokban és online kiskereskedőknél. A szabványok és a konzolok széles méretválasztékban kaphatók; a legszélesebb választékot az online beszállítók kínálják.

Mindig jó ötlet a kész cél szem előtt tartásával elindítani egy projektet. Miután kiválasztotta a polcainak megfelelő falat, vázolja fel a tervet. El kell döntenie, hogy milyen magas és alacsony legyen a felső és alsó polc, hány polcra van szüksége, és milyen hosszúak lesznek. Ezzel a megoldással és egy hozzávetőleges vázlattal a kezében vásárolhat meg minden szükséges anyagot. Tervezzen olyan szabványokat, amelyek körülbelül 10-12 hüvelykkel hosszabbak, mint a felső és alsó polcok közötti tervezett távolság. Ez némi rugalmasságot biztosít a polcok elrendezésében. Mozgatáskor az egész polcegység gyorsan szétszedhető. Töltse ki és fesse be a falon lévő lyukakat, hogy a dolgok ugyanolyan maradjanak, mint a polcok felhelyezése előtt. Először is használjon szegkeresőt a fali csapok megtalálásához.