Erdély – a csodaszép tájak lelőhelye!

A Romániában elhelyezkedő Erdélyben rengeteg csodaszép látnivaló van. Hegyek, tavak, szorosok, kápráztatják el az Erdélybe érkező turistákat. A következőkben olyan nevezetességekről lesz szó, amelyeket legalább egyszer látni kell minden Erdélybe utazó turistának!

[wp_ad_camp_1]

Az első említésre méltó nevezetesség nem más, mint a Fogarasi havasok, amely Románia és egyben Erdély legmagasabb hegylánca. Az Moldoveanu nevű hegycsúcs a Fogarasok és Románia legmagasabb pontja. Aki szeret túrázni, az mindenképpen látogasson el erre a csodálatos helyre, hiszen garantáltan felejthetetlen élményben lesz része. A következő érdekesség a Szent Anna-tó, amely egy vulkanikus tó és a Mohos Természetvédelmi terület részét képezi. Gyönyörű látvány, hiszen hegyek veszik körül, így nem csak magában a tóban lehet gyönyörködni, hanem a hegyvidékes tájban is.

Erdély
Erdély

Egy újabb látnivaló a Tordai-hasadék, amely nem más, mint egy mészkő hasadék a Torockói- hegységben. Már magáért a tájért érdemes ellátogatni ide, azonban rengeteg más érdekességet is nyújt ez a gyönyörű hely. Állat és növényvilága nagyon érdekes, több védett madárfaj, valamint növény található itt. A Békási szoros is Erdély legszebb helyei közé tartozik. Tulajdonképpen egy szurdokvölgy, amely tektonikus eredetű, és három részre oszlik. A részek nevei: a Pokol kapuja, a Pokol tornáca, a Pokol torka. A szorosban helyezkedik el a Hóvirág-barlang is. Nem kell tovább bizonygatni, hogy Erdély gyönyörű hely, hiszen a felsorolt helyek magukért beszélnek, látványilag és élményileg is egyaránt. Aki csak Erdélyben jár, és megteheti az fedezze fel, ezeket a csodás helyeket, mert garantáltan megéri a látvány! Fantasztikusan szép tájak és más meglepetések várják mindazokat akik itt túráznak, nyaralnak vagy kirándulnak!