Érdekességek a fagyiról

Számodra mit jelent a május 8.? Akármit is jelképez számodra ez a nap, azt tudnod kell, hogy ez a nap a fagyi világnapja. A fagylalt nem csak a gyerekek de a felnőttek napjait is sokszor feldobja! Mi is lehet jobb annál, minthogy egy fárasztó munkanap után fagyit együnk pihenés közben? Ha te is szereted a fagyit és szeretnél róla megtudni érdekességeket megtudni, akkor cikkünkben mindent megtalálsz!

[wp_ad_camp_1]

A kínaiak már több mint ötezer éve fagyiznak. Az első fagylaltok hóból, tejből és gyümölcsökből álltak. Úgy tartják, hogy az egyiptomiak közreműködésével vált ismertté, a Földközi-tenger menti országokban. Az első fagylaltot is árusító kávéház Párizsban létezett, a fagylalt árusítása a hűtéshez kellő anyagiak miatt csak az ipari forradalom után vált lehetővé. A tölcsér feltalálója nem más, mint az amerikai Charles E. Miches. A fagylalt Magyarországra az osztrákok segítségével került és eleinte leginkább a gyerekeknek volt szánva. A leginkább kedvelt fagylalt a vaníliás, azután a csokoládés és az epres. Kutatások bizonyítják, hogy a legtöbb fagylaltot vasárnaponként vesszük meg és fogyasztjuk el. Valószínűleg azért, mert ilyenkor van a legtöbb idő kikapcsolódásra és ünneplésre, amelyet egy finom fagylalt megkoronázhat.

Fagyi
Fagyi

Jó és rossz hírünk van a fagylaltról az egészség szempontjából. A jó hír az, hogy rengeteg kalciumot és vitamint tartalmaz, mivel tej is van benne, azonban a rossz hír az, hogy sok telített zsírsav is található benne, tehát nem kifejezetten egy egészséges finomság. Utolsó érdekességként pedig jöjjön az a tény, hogy egy fagylaltot egy személy átlagosan ötven nyalással tud elfogyasztani. Lehet próbálkozni és élvezni ennek a hideg csodának a változatos ízvilágát!