Energetikai tanúsítvány Veszprém városában

Az energetikai tanúsítvány egy olyan hitelesített okirat, amely pontos információkkal lát el az épület energetikai tulajdonságai, valamint fogyasztása kapcsán. Az energetikai tanúsítvány rengeteg hasznos információt árul el, így például egy házvásárlás esetén nagy segítséget jelentenek.

Energetikai tanúsítvány Veszprém városában rövid határidővel! Az energetikai tanúsítványnak korábban is nagy hasznát lehetett venni, érdemes volt megcsináltatni, azonban fontos tisztában lenni azzal is, hogy az ingatlan használatbavételi engedélyének kiadásához kötelező elkészíteni az energiatanúsítványt. 2022 júliusától a korábbi szabályok szigorodtak, ugyanis az új épületek, illetve jelentős felújítások esetében BB energetikai besorolást kell kapniuk az épületeknek, ahhoz, hogy megkapják a használatba vételi engedélyt. Az energetikai besorolások AA++-tól JJ-ig osztályozzák az ingatlanokat. Előbbi a legjobb, utóbbi a legrosszabb besorolás. Az AA++ energetikai besorolást a jelenlegi műszaki színvonalon elérhető leginkább energiahatékony épületek kapják, míg a JJ besorolás a legrosszabb állapotban lévő, régi épületeket jelöli.

Az energetikai tanúsítvány nem csupán az épület besorolását tartalmazza, hanem számítási mellékletet is, melyből kiderül, hogy a fűtött teret határoló falak szerkezete milyen rétegekből épül fel és milyen jellemzőkkel rendelkezik a fűtési rendszer. Abban az esetben, ha indokolt, akkor az energetikai tanúsítvány javaslatokat is tartalmaz, az energiahatékonyság növelésére, hogy milyen változtatások lennének szükségesek. Ha Önnek is energetikai tanúsítvány elkészítésére van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az energetikai-tanusitvany-veszprem.hu weboldalra és tájékozódjon!