Egzotikus gyümölcsök, melyeket érdemes kipróbálni

Az egészség mindannyiunk számára fontos, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása pedig alapvető részét képezi az egészségünk megőrzésének. A gyümölcsök tele vannak ásványi anyagokkal, és vitaminokkal, melyek feltétlenül szükségesek a szervezetnek a normál működéséhez. A bevásárló központokban ma már rengeteg ínyencséget lehet kapni, mégis mindig a megszokott gyümölcsöket szerzed be? Íme pár példa mit érdemes kipróbálni!

[wp_ad_camp_1]

Az egzotikus gyümölcsök gyakran furán néznek ki, de ez senkit se riasszon vissza, hiszen az ízük kárpótolni fog kinézetükért. Az Ackee első ránézésre nem valami bizalomgerjesztő, ennek a gyümölcsnek csak a sárga agy alakú belseje ehető. Kívülről leginkább egy paprikára hasonlít. Nyugat-Afrikában őshonos, de már egyre több helyre importálják. A Rambután a maláj szigetvilágon terjedt el, neve egy maláj kifejezés mely annyit tesz: Szőrös. Ez a kifejezés leírja a Rambután külsejét, ez a zord külső azonban csak a puha belsőt védi, a fehér lédús gyümölcshúst. Íze leginkább a szőlőre hasonlít. Az afrikai szarvas uborka egy igazi különlegesség.

Szarvas uborka
Szarvas uborka

Külseje sárga, kemény és tüskés. Belseje zöld és lédús. Úgy képzelhetjük el mintha a cukkinit és az uborkát kereszteztük volna. C-vitaminban és rostokban gazdag megfázásra kifejezetten ajánlott. Új-Zélandon , Chilében és Argentínában honos. A Cupacu az Amazonas medencében vált népszerűvé. Ízvilága azonban annyira megragadó, hogy sokan azt állítják ez lehet az új szupergyümölcs. Íze egy csokis-ananászhoz hasonlít, a konyhában általában desszertek ízesítésére használják.

Ez csak egy pár példa arra, hogy mennyire változatos a gyümölcs világunk, de a felsoroltakon kívül még rengeteg sok gyümölcs kapható. Ne riadjunk vissza az ismeretlentől, legyünk kíváncsiak és próbáljuk ki ezeket a különlegességeket, hisz mindegyik egészséges és sosem tudhatjuk mikor bukkanuk valami kincsre!