Egy tanulmány szerint a tészta fogyasztása segíthet a fogyásban

Egy csodálatos új tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy ahelyett, hogy felhalmoznánk a kilókat, egy tál tészta valóban segít a fogyásban. Így van, a forró tál spagetti carbonara vagy a vasárnap esti tésztafőzés szerves része lehet az étrendjének.

[wp_ad_camp_1]

A BMJ Open-ben publikált kutatás megállapította, hogy az egészséges táplálkozás részeként heti háromszor fogyasztott tészta valóban hozzájárulhat a fogyáshoz. Igen, jól hallotta! A tanulmány 2448 résztvevő testtömegét és BMI-jét vizsgálta 30 kísérlet során. Mindannyian alacsony GI-diétát tartottak, miközben heti 3,3 adag tésztát ettek. Ez más szénhidrátokat pótolt. A kutatók pedig azt tapasztalták, hogy azok, akik minden héten ettek tésztát, nem híztak, és valójában kicsi fogyást tapasztaltak. Elképesztő! A tanulmányt vezető Dr. John Sievenpiper elmondta: „A tanulmány megállapította, hogy ez a tészta nem járult hozzá a súlygyarapodáshoz vagy a testzsír növekedéséhez. „Valójában az elemzés kis súlycsökkenést mutatott. Tehát az aggodalmakkal ellentétben talán a tészta része lehet az egészséges étrendnek, például az alacsony GI-tartalmú étrendnek.

„A bizonyítékok mérlegelésekor most bizalommal kijelenthetjük, hogy a tészta nincs káros hatással a testtömeg kimenetelére, ha az egészséges táplálkozási szokások részeként fogyasztják.” És ha ez még nem lenne elég, egy másik tanulmány is alátámasztotta ezt az elméletet. A tanulmány megállapítja, hogy nincs közvetlen kapcsolat a tésztaevés és a hízás között. Az olaszországi Pozzilli-i Neuromed Intézet kutatói megállapították, hogy azoknak, akik rendszeresen fogyasztottak tésztát, „alacsonyabb a derékbőségük és jobb a derék-csípő arányuk”. George Pounis, a jelentés vezető szerzője elmondta: „A résztvevők antropometriai adatainak és étkezési szokásainak elemzésével azt tapasztaltuk, hogy a tésztafogyasztás, ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, nem jár testtömeg-növekedéssel, inkább ellenkezőleg.