Csokoládé: jótékony hatásai az emberi szervezetre!

Sokan azt gondolják, hogy a csokoládé csak káros hatásokkal lehet az emberi szervezetre nézve. Ez tévhit, hisz egy megfelelő minőségű csokoládénak egészségügyi előnyei is vannak, de még itt is fontos, hogy a fogyasztása mértékkel történjen.

[wp_ad_camp_1]

A csokoládénak minőségesnek kell, hogy legyen, kakaó babot kell tartalmaznia. Minél magasabb a kakaó tartalma, annál egészségesebb. Ha több helyet foglal a kakaó, annál kevesebb hely jut a kakaóvajnak, a cukornak, lecitinnek, a vaníliának, a tejnek és más egyéb dolgoknak, melyek elveszik a csokoládé egészségességét. Sokan az ét csokoládéról azt gondolják, hogy keserű és nem szívesen fogyasztják, pedig ezek sokkal egészségesebb, mint a tejes és különböző ízesítésű társai. A jó minőségű csokoládé sok antioxidánst tartalmaz. Az antioxidánsok segítenek megszabadulni a szervezetben lévő szabad gyököktől, melyek részt vesznek az emberi szervezet öregedésében és egyes betegségek kialakulásában. Ha étrendünk gazdag antioxidánsokban, elkerülhetjük a szívinfarktus, a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák, magas vérnyomás, koleszterin-problémák, ízületi gyulladás, asztma, Alzheimer-kór kialakulását.

Csokoládé
Csokoládé

Láthatjuk, hogy a csokoládé mennyi betegségtől óvhat meg minket. De ne feledkezzünk el arról sem, hogy az antioxidánsok mellett, ezek a készítmények cukrot és koffeint is tartalmaznak. A cukorról már rég tudjuk, hogy semmire sem jó és a koffeinek se nincsenek jótékony hatásai. A csokoládé fogyasztás lényege, hogy kis mennyiségű, sötét típust fogyasszunk. Ezzel kielégíthetjük az édesség vágyunkat és még jótékonyan is hat majd szervezetünkre. A csokoládé vásárlás során, mindenképp a sötét, minél magasabb százalékú kakaó tartalmú darab mellett döntsünk, és már nem is kell bűntudatot éreznünk a nassolás során.