Csőgörény – az új pumpa

Ha dugulás történik a lakásban a többség először maga igyekszik elhárítani a problémát különféle házi módszerek és a jól megszokott pumpa segítségével. Viszont nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a csőgörényt sem, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

[wp_ad_camp_1]

A csőgörényről bővebb információkért klikkeljen ide. Általában vannak jelei annak, hogy hamarosan dugulás következik be. Ilyen például, ha azt vesszük észre, hogy a víz csak nagyon lassan, szinte alig észrevehetően folyik le a lefolyón. Ezek egyértelmű jelei, hogy hamarosan dugulás fog bekövetkezni. Az emberek egy része, nem kínlódik, főleg, ha látja, hogy nagy a baj és inkább rögtön szerelőhöz fordul, mások inkább saját kezűleg próbálják megszüntetni a dugulást. Ha saját kútfőből igyekszik megoldást találni a problémára, akkor van pár hatásos módszer, amivel célt lehet érni.  A kisebb problémák esetén érdemes egy filléres praktikát bevetni, melyhez nem lesz másra szükségünk csak szódabikarbónára, valamint ecetre. Ezt a kettő vegyületet öntse a lefolyóba és várja meg, hogy a kettő elegye munkához lásson.

Csőgörény
Csőgörény

Viszont, ha komolyabb dugulással áll szemben, akkor nem lesz elég a szódabikarbóna és az ecet elegye, így ideje bevetni egy igazán hatásos eszközt, amely nem más, mint a csőgörény, amihez a legtöbb barkácsboltban hozzá lehet jutni. Ha már csőgörényt vásárolunk, akkor nem érdemes az egy-két ezer forintosok közül választani, mivel gyakorlatilag használhatatlanok, hanem a valamivel pár ezresek közül válasszon. A csőgörény használata igazán egyszerű, de a legjobb, ha segítséggel végzi az elhárítást, mivel úgy sokkal hatékonyabb lehet. Használata egyszerű, hisz csak le kell engedni a lefolyóba, majd addig tekerni, míg azt nem érzi, hogy elérte a problémás helyszínt.