Costa Rica legszebb tengerpartjai

Costa Rica a világ egyik legkörnyezetbarátabb országaként ismert, így nem meglepő, hogy Costa Rica gyönyörű és ízléses tengerpartokkal gazdagítja mind a Csendes-óceánt, mind a karibi tengerpartot. Érintetlen és bensőséges hangulattal a nemzet strandjaitól eláll majd a lélegzete, az esőerdők és a dzsungellel borított dombok az egyik oldalukon aranyhomokkal, a másik oldalon pedig csillogó türkiz vízzel várják a tengerpartok szerelmeseit.

[wp_ad_camp_1]

A Playa Guiones káprázatos fehér homokja tökéletes a sétához és a kikapcsolódáshoz, erőteljes hullámai pedig kiváló helyet kínálnak a szőrözéshez. Távol az ösvénytől, a Playa Guiones elképesztően fejletlen, tehát ideális a békés nyaralást kereső látogatók számára. Nagyon kevés étterem és szálloda van itt; következésképpen egy nagyon nyugodt érzése lehet, ha ide látogat. A Playa Montezuma a hippie populációjáról híres, és a hátizsákos turisták körében kedvenc helyszín, laza hangulata és gyönyörű tengerpartja miatt.

Costa Rica
Costa Rica

A tiszta eső erdökkel körülvett tengerparton számos jó útvonal és túra elérhető a látogatók számára. Ha a buja ösvényeket kedveli és az esőerdőbe indul, talál néhány csodálatos vízesést, amelyeket érdemes megnézni, hiszen itt csodás képek készülhetnek. Ezek frissítő a vízesések pihentetőek lesznek, ha esetleg lefárasztaná a strandolás, és lehetőséget kap a só és a homok leöblítésére. Samara Beach nyugodt vizei remek helyet jelentenek a vízisportok békés és biztonságos élvezetére. Kiváló úszásra, kajakozásra vagy búvárkodásra, az öböl csodálatos tengeri élettel büszkélkedhet, és számos nagy merülési pont várja az ide látogatókat. Magányos elhelyezkedése a Nicoya-félszigeten azt jelenti, hogy a tengerpart távol van az ösvénytől, bár mégis megéri ide látogatni gyönyörű tengerpartja, barátságos vizei és csodálatos tájai miatt.