Biztonsági kamera beszereltetése és javítása

A biztonsági kamera felszereltetésének elsődleges célja a vagyonvédelem. A technikai lehetőségek adottak ahhoz, hogy otthonunk vagy irodánk védelméről a legmagasabb színvonalon gondoskodjunk, ugyanakkor a biztonsági kamera kínálat ma már olyan széles, hogy laikusként, riasztó szerelő nélkül nehéz benne eligazodni.

[wp_ad_camp_1]

Ha elhatároztuk, hogy egy adott ingatlan biztonságát ilyen módon szeretnénk fokozni, első lépésként megfelelő szakembert kell keresnünk. Egy tapasztalattal rendelkező riasztó szerelő nemcsak a munka elvégzésére alkalmas, de segít abban is, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő típusú biztonsági kamerát választhassuk. Többek közt vezetékes vagy vezeték nélküli, mozgás- vagy hőérzékelős, csak hangjelzést adó vagy távfelügyelethez bekötött rendszerek állnak rendelkezésünkre, de az sem mindegy, hogy a biztonsági kamera vagy a riasztó szerelése az épület melyik pontjára történik.

Riasztó szerelés
Riasztó szerelés

Ha sikerült megtalálni az ideális modellt, a biztonsági kamera szerelést követően sem szabad elfeledkeznünk arról, hogy otthonunkat egy nagyon komoly rendszer védi. Ez a rendszer összetettsége folytán több ponton is meghibásodhat, viszont a problémáknak elejét vehetjük, ha gondoskodunk a folyamatos és mindenre kiterjedő karbantartásról. Egyes alkatrészeket, pl. az érzékelőket javasolt 5 évente kicserélni. A biztonsági kamera javítás – azonnali határidővel is elérhető, hiszen halasztást nem tűrő dologról van szó. Gyakran helyszíni kiszállásra sincs szükség, ha a probléma ismertetése után a riasztó szerelő be tudja azonosítani a hiba okát, néhány tanáccsal akár a tulajdonosok is megoldhatják a biztonsági kamera javítását. Bizonyos esetekben csakis a helyszínen történhet meg, ilyenkor az egész rendszert alaposan átvizsgálják.