Az internet veszélyei a gyermekeinkre

Úgy gondolom, hogy senkinek sem mondok újat azzal, hogy a mai fiatalság teljesen már, mint 10-20 évvel ezelőtt. Sajnos, hogy azt kell mondanunk, de azok a generációk meg tudtak játszani. A mai korban minden gyermek rendelkezik okos telefonnal, táblagéppel és legtöbbjük saját számítógéppel is.

[wp_ad_camp_1]

Ez pedig azt vonja maga után, hogy sokkal több időt töltenek az elektronikai cikkeikkel, mint a saját barátaikkal. Nagyon sok esetben találkozhatunk olyannal, hogy már egész kis gyermekek 2-3 évesek is szinte kifogástalanul tudják kezelni az érintős telefonokat és a táblagépeket. Mind ez annak köszönhető, hogy most épp egy ilyen korban élünk. Ám sokan nem gondolnak bele, hogy az a virtuális világ, amely beszippantja őket, mennyi veszélyt rejt magában. Sokszor a gondok ott kezdődnek, hogy túl tapasztalatlanok és nincsenek kellően felvilágosítva arról, hogy a mindenféle közösségi portálokon megosztott személyes információk, milyen rossz helyre is kerülhetnek, illetve, hogy azokat bárki más is felhasználhatja  a tudtuk nélkül.

Internet
Internet

Ezért nagyon fontos, hogy időben felhívjuk a figyelmüket és megtanítsuk a biztonságos internetes világ használatára, hiszen a mai korban akár mennyire is akarjuk nem vonhatjuk meg tőlük. Manapság már az iskolákban is nagyrészt internetes oktatásokat alkalmazhatnak, sőt a mindennapjainkban sem tudunk már létezni a világhaló segítsége nélkül. Fontos, hogy a kis gyermekek tisztában legyenek a veszély érzettel és felhívjuk a figyelmüket arra, hogy bátran forduljanak az idősebbekhez, szülőkhöz segítségért vagy tanácsért, így nagyobb eséllyel védhetjük meg őket. Továbbá a szülők részéről érdemes szabályokat felállítani, melyhez a gyermek internet használatát köthetjük. Fő az elővigyázatosság!