Az emberiség vége – a legvalószínűbb elméletek

Szinte természetesnek vesszük, hogy vannak emberek a Földön, azonban volt idő, amikor ez nem így volt és nem kétség, hogy lesz is. De, hogy mi a legvalószínűbb ok az emberiség kihalására, azt a tudósok sem tudják biztosan, bár van pár elméletük.

[wp_ad_camp_1]

Számos teória született már arról hogyan fog eltűnni az emberiség a Föld színéről. Vannak egészen elképesztő elméletek, viszont akad pár nagyon is reális elképzelés is. Az egyik legvalószínűbb a klímaváltozás, melyet már napjainkban a bőrünkön tapasztalunk. Sok tudós állítja, hogy már elkéstünk a változással és beléptünk az utolsó órába. A jelek egyértelműek a nagyvállalatok és a pénz világa azonban nem vesz tudomást a problémáról, hiszen nekik mások az érdekeik. Ennek megfelelően reálisnak tűnik, hogy az ember a saját sírját ássa. A klímaváltozás egy egész sor láncreakciót indít el, melyek közül egyik kimenetele sem kecsegtet túl sok jóval. A másik valószínű teória a nukleáris katasztrófa. Mióta az emberiség az atomot fegyverként használja, azóta gyakorlatilag csak egy gombnyomásra van saját maga kiirtásától. Nem csak Csernobil, de Fukusima példája is megmutatta milyen veszélyesek lehetnek az atomerőművek, hisz nem csak az emberi hibák, de a természeti károk is okozhatnak katasztrófát.

Világvége
Világvége

A tudósok ma már számos kórokozót ismernek és ami a legnagyobb probléma, hogy akár elő is állítanak. Sajnos, nem ritka, hogy ilyen biológiai fegyverek kerüljenek bevetésre. Egy-egy ilyen elszabadult járvány tömegek halálát képes okozni. A biológiai fegyverek meglehetősen olcsó megoldást jelentenek, ezért különösen veszélyesek. Akár direkt, akár véletlenül szabadulna el egy járvány onnantól kezdve a nagy kérdés az lenne, az emberiség képes-e időben megtalálni a gyógymódot ellene, mielőtt még túl sok lenne az áldozat.