Az ásványok: az élet alapkövei

Ki gondolná, hogy hosszú évezredek óta az ásványkövek életünk szerves részét képezik. Mindennapjaink során a légzés során a tüdőbe kerülő parányi porszemcsék, az utak menti homok, vagy a számítógépek működéséhez elengedhetetlen szilícium mind-mind az ásványok folyamatos jelenlétére utal.

Az ásványok világát a változatosság, a sokszínűség és a rendkívül széleskörű felhasználási lehetőség jellemzi. Az ősember vágó eszközöket, fegyvereket pattintott belőle, az ókorban díszítésre és amulettek előállítására használták. Modern korunkban az ásványok ékszerként való viselése egyre népszerűbb, hisz minden ásvány sajátos és különleges színárnyalattal rendelkezik, amelyek egy ásvány karkötőben a színek lenyűgöző kombinációját tárják szemünk elé. Talán ennek is köszönhető, hogy az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a kristályok iránt. Az ásványgyöngyökből készült ékszerek nemcsak a hölgyek, hanem a férfiak részére is készülnek, viselőjük számára kellemes látványt, egyedi megjelenést és megismételhetetlen esztétikumot nyújtanak.Díszítő elemként életünk bármely pontján megjelenhetnek, kifejtve jótékony hatásukat.

Ásványok
Ásványok

Élettani szerepük szintén jelentős, hisz az emberi szervezet kb 3%-át ásványi elemek alkotják, melyek testünkben kisebb-nagyobb mennyiségben fordulnak elő. Az ásványi anyagok az élet alapelemei, kiemelkedő szerepet játszanak a szervezet egészséges működésének fenntartásában, hiányuk esetén betegségek, tünetek jelentkeznek testi és lelki szinten is.  Az ásványok gyógyító hatásának felhasználása segítheti a test, lélek, szellem közötti harmonikus energiaáramlás megteremtését, így segítve a szervezet öngyógyító képességeit.

Az ásványokról további hasznos információkat olvashatunk a csillaggyongy.hu weboldalon, ahol a részletes termék leírások mellett kedvünkre válogathatunk az ásvány termékek egyre bővülő kínálatából.