Autóipari ékszíjak az ekszij.hu webáruházban

Az autóipari ékszíjak olyan keskeny profilú, fogazott ékszíjak melyek kimondottan az autóipar igényeire lettek kifejlesztve. De ezen speciális tulajdonságok miatt az ipar egyéb területein is jó szolgálatot tehetnek, kiválthatnak más egyéb szíjtermékeket!

[wp_ad_camp_1]

A leggyakrabban használt fogazott autóipari szíjak az AVX10x, AVX11x, AVX13x, AVX17x. Ezeknek a szíjaknak a profilmérete teljesen megegyezik a keskeny profilú, vágott, fogazott ipari szíjakéval. (XPZ, XPA, XPB) Azonban a szerkezetük kimondottan az autóipar igényeire lett kifejlesztve. Nagyon jól bírják a hőt, nem (nagyon) nyúlnak, csendesen futnak a tárcsában és jól tolerálják a rezgéseket. Elsősorban vízpumpák, ventilátorok, klímaberendezések meghajtására fejlesztették ki őket. Nem igényelnek karbantartást.

Viszont ezen pozitív tulajdonságaik miatt ajánlhatók minden olyan esetben az ipari szíjak kiváltására, amikor nincs extrém terhelés, amikor rezgő környezetben használjuk, mert ugyebár pl. ventilátorok az autókon kívül is léteznek. De használhatók pl. önjáró fűnyíró meghajtására és még nagyon sok mindenre, amire egyébként klasszikus ékszíjat használtunk volna, de valamiért nem vált be.

Akkor is eszünkbe juthat az autóipari ékszíj, amikor nem találunk megfelelő méretű ékszíjat a spéci hajtásunkra, mert óriási előnye még az autóipari szíjaknak, hogy kb. 2 m hosszig rengeteg különböző hosszméretben elérhetőek. A hosszkülönbségek lényegesen kisebbek az egyes hosszméretek között, mint bármely más szíjtípus esetében.

Ezek a szíjak az Ékszíjak menüpont Autóipari szíjak csoportjában találhatók az ékszíj.hu webáruházban.