Alapfelszerelések, hogy minden kirándulás zökkenőmentes legyen!

Egy túra, legyen az akár egy vagy több napos, alapos felkészültséget igényel. Bár az ember olykor képes túlzásba esni a pakolást illetően, hogy minden eshetőségre felkészüljön, de azért érdemes ezt jól átgondolni, hisz a nagy pakkokat cipelni is kell, így a súly egyáltalán nem mindegy.

Az elsődleges dolog a cipő! Egy strapabíró, kényelmes túracipő beszerzése elengedhetetlen. Bírnia kell az időjárási viszontagságokat, a nehéz terepet, de fontos, hogy komfortos legyen a viselése, hisz adott esetben akár egy egész napot is a lábon lehet. A felhozatal bőséges, de mindenképpen érdemes felpróbálni a vétel előtt! Nyilván a cipővel együtt a ruha sem mindegy, hisz a szoknya, blúz, farmer, stb. egyáltalán nem ideális túrázáshoz. Jobbára terep függő, de azért jó, ha az anyag szellőzik, kényelmes, vízhatlan, és erős, mely nem szakad el sziklának dörzsöléstől vagy egyéb külső hatástól. Ezek beszerzésére is számos sportbolt kínál megbízható darabokat. Most, hogy már minden textília megvan, jöhet a hátizsák, melynek a praktikus, rejtett zsebei jó szolgálatot tehetnek egy-egy kiránduláson.

A táska tartalma sem mindegy, alaposan be kell pakolni! Innivaló, némi ennivaló, energiaszelet nem árt. Ám egy bicska, tűzszerszám, egy feltöltött elemlámpa, iránytű, továbbá térkép sem árt, bár az utóbbiakat helyettesítheti egy feltöltött okos telefon is. Az, hogy a sátor, meleg hálózsák kell-e, természetesen a túra hossza és helyszíne határozza meg. Amennyiben ezekre is szükség van, érdemes olyat beszerezni, ami nem túl nehéz, hisz ki tudja, milyen terepen kell cipelni. Az ilyen felszerelésekkel foglalkozó szaküzletekben gyakorlott, tapasztalt emberektől kaphatnak segítséget az érdeklődők, a leendő vásárlók. A fővárosban több hely is rendelkezésre áll túrafelszerelések beszerzésére, de természetesen a kisebb városokban, illetve online is megtalálhatják maguknak a szükséges kellékeket a kirándulni vágyók. A fő, hogy megbízható legyen!