Ablakrendszerek azonos külső megjelenéssel, különböző technikákkal

A Josko formatervezett ablakcsaládja most újabb taggal bővült, méghozzá a Topas és Topas Plus műanyag – alumínium ablakrendszerekkel. A külső üvegrétege és kerete a termékcsalád többi tagjához hasonlóan egy síkot alkot, de belül pedig kicsit eltolt. A háromrétegű üvegezéssel ellátott ablakok hőszigetelő képessége felettébb kiemelkedő, érdemes megismerni.

[wp_ad_camp_1]

Adott a karcsú keret, mellyel ezáltal nagyobb üvegrésszel készülnek az ablakok, így persze 20 százalékkal több fényt is engednek az adott helyiségbe, mint az azonos méretű társaik. A jobb hőszigetelés érdekében lett alkalmazva a háromrétegű üvegezés. A nyílászárók hőátbocsátási tényezője, így: Uw=0,68 W/m2K. A hőszigetelést tovább javítja még az a kétoldali üvegragasztás is, ami a tömítettséget és a stabilitást is segíti, illetve kevesebb kondenzvíz-képződést eredményez. A praktikus rejtett vasalattal is rendelhető ablakok szerkezeti vastagsága 84 mm.

Topas Plus műanyag ablak
Topas Plus műanyag ablak

Az ablakok által tehát egyben adott a stabilitás, a tömítettség, és a biztonság. A karcsú szélek, mégis stabil csatlakoztatást tesznek lehetővé, a szabadalmaztatott profilkialakítás a nehéz üvegek biztonságos tartásához tökéletes, ami emellett a szerelhetőséget is könnyíti, de alapkivitelben adott a kiemelés elleni védelem is. Érdemes még azt is tudni, hogy igény esetén RC2 kivitelben is rendelhető, ami a fokozott betörés elleni védelmet biztosítja, illetve nagy méreteknél innovatívan elhelyezett további acélmerevítések gondoskodhatnak a stabilitásról.

A minőségi és egyben praktikai szempontból is első osztályú családhoz tartozó minden ablakrendszer, a Topas vagy Topas Plus műanyag ablak, a Safir műanyag – alu ablak, a Platin Passiv vagy a Platin 82 fa – alu ablak, kívülről egytől egyig teljesen egyforma, így egy épülethez akár mindegyik típus alkalmazható.