A vegyszer nélküli lefolyótisztítás?

Ha a csatornák eldugulnak, csak néhány választási lehetősége van: egy dugattyú vagy csőgörény, amely fizikailag eltávolítja a dugulást, vagy valamilyen erős, mérgező vegyszer. Még a vízvezeték-szerelő is használja a dugattyút, kígyót vagy vegyszert, hogy tisztítsa meg a lefolyót. És bár nincs semmi baj a csőgörény használatával, az erős tisztítószerek közvetlenül a szennyvízlefolyóba kerülnek, ahol nincsenek szűrők, így végül a folyóinkba kerülnek.

[wp_ad_camp_1]

Kattintson ide és tudjon meg többet arról, hogy hogyan is lehet lefolyót tisztítani vegyszer nélkül. A kémiai lefolyó tisztítószerek fő összetevője a fehérítő és a nátrium-hidroxid, vagy a NaOH, amely egy erősen korrozív só. Mivel a NaOH maró hatású, a belélegzés, a lenyelés, a bőrrel és a szemmel való érintkezés súlyos irritációt, látászavarokat, hányást, lenyeléssel járó sokkot és még termikus és / vagy kémiai égéseket is okozhat. A vegyszer nélküli duguláselhárításhoz szüksége lesz  egy is doboz szódabikarbónára, 1/2 csésze ecetre, és 1 liter vízre. Első lépésben merje ki a mosogatóban lévő álló vizet, amíg a mosogató és a lefolyó viszonylag száraz nem lesz. Kb. 1/2 doboz száraz szódabikarbónát öntsön le a lefolyóba.

Lefolyótisztítás
Lefolyótisztítás

Fogja a dugattyúját vagy a dugóját, és álljon készen arra, hogy szorosan tartani tudja. A szódabikarbóna után öntsön fél csésze ecetet a lefolyóba. Közvetlenül a beöntés után dugja be a leeresztőcsövet a dugattyúval vagy dugóval, és teljesen ürítse ki az ürítőcsövet. Tartsa szorosan! Az ecet és a szódabikarbóna kölcsönhatása egy mini vulkánt hoz létre amely fel fog jönni, ha nem tartja ott elég szorosan.  Miután a kezdeti „vulkán” eltűnt, hagyja a szódabikarbónát és az ecet keveréket kb. 30 percig a lefolyóban dolgozni. Amíg várakozik, forraljon egy teáskannát tele vízzel. 30 perc elteltével távolítsa el a dugót vagy a dugattyút, és lassan öntse le a forró vizet a lefolyóba.