A legszebb nemzeti és természeti parkok Portugáliában

Az Ibériai-félsziget nyugati partján fekvő Portugália az év minden napján a tengerpartjaira vonzza a turistákat fantasztikus időjárásaival és sok más dologgal, amit látni és tenni lehet. Míg sokan örömmel sétálnak Lisszabon, Porto és Sintra élénk és festői városaiban, mások a gyönyörű tengerpartok felé veszik az irányt. A változó portugál tájak miatt viszont érdemes benézni a legszebb nemzeti és természeti parkokba is.

[wp_ad_camp_1]

Portugália északnyugati részén található a gyönyörű Litoral Norte természeti park amely az Atlanti-óceánra ad betekintést. Az óceán felől fújó hatalmas szelek segítenek a kiterjedt homokdűnék kialakításában, amelyek jellemzik a területet. A hosszú füvek hullámzanak a szélben, ahogy a tengeri madarak drámaian felszállnak, és a természetvédelmi park számos madárfajjal rendelkezik, amely itt él és fészkel. Az elhagyatott dűnék magasak, mögöttük  pedig füvek növekednek, amik magas száluk miatt védik a dűnéket a széltől. A félreeső terület békés és színpompás sétákat garantál, mivel az érintetlen és ártatlan természet körülveszi Önt, és hívogatja arra, hogy felfedezze a rejtett élvezeteket.

Peneda-Geres
Peneda-Geres

Portugália északi részén fekszik az ország egyetlen nemzeti parkja: a Peneda-Geres. Az egyedülálló tájkép védelmére és megőrzésére alapozva, az elbűvölő és vad Geres-hegységet érdekes felfedezni. Bár csak kevés hegycsúcs látható a parkban, a két legmagasabb (Geres és Altar doe Cabroes) is megtekinthető, amelyek a környék legjobb panorámás kilátásait kínálják. Sétautak és ösvények kígyóznak a park környékén, és rengeteg érdekes hely áll rendelkezésre a látogatáshoz, az érdekes sziklaalakzatoktól kezdve a különleges régi magtárig, amelyet kora telepesek építettek a területre. Számos gyönyörű vízesés található a Peneda-Geres körzetben, és az egyik legemlékezetesebb látványosság a Vilarinho das Furnas romja.