A varázslatos táblafesték

A lakásfelújítás egyik legsarkalatosabb pontja a festés. Nem csupán azért, mert egyre nehezebb szakembert találni, aki időben el is végzi a munkát, hanem azért is, mert a megfelelő színek kiválasztása nagy döntés, hisz onnantól kezdve évekig azok határozzák meg otthonunk hangulatát.

Van azonban egy másik fontos tulajdonság, ami elsősorban azok számára kiemelt fontosságú, akik kisgyerek(ek) mellett festetnek ki. Ez pedig nem más, mint a festék strapabírósága. Évtizedekkel ezelőtt nem volt túl sok lehetőség, hiszen ha a gyerkőc összefirkálta, vagy maszatos kézzel összetapogatta a falat, akkor az egyetlen száz százalékos megoldás az az újrafestés volt. A fejlődés azonban a festékeket sem kerülte el, számtalan gyártó látta a felmerülő igényt és dobott piacra különböző dörzsálló, illetve mosható festéket. Van azonban a kisgyermekes családok számára egy ennél is jobb tipp: ez pedig nem más, mint a krétafesték. Bizonyára sokunknak beugrik erről az általános iskola hatalmas zöld táblája, amelyről a hetes egy mozdulattal – egy vizes szivacs segítségével – letörölte az előző óra tananyagát.

Nos nagyjából itt is erről van szó, csupán engedjük el egy picit a fantáziánkat, hisz a táblafesték ma már a szivárvány minden színében létezik és bár nem a leginkább pénztárcakímélőbb megoldás, hosszútávon bizony sokszorosan megtérül az ára. Hiszen elég csak a gyerekszoba egyik falát, vagy épp a folyosót lekenni táblafestékkel és indulhat is a móka. Kréta a kézbe és kezdődhet a kreatív alkotás, a gyerekek órákig elrajzolnak a falon, amiben semmilyen kárt nem okoznak, hisz két mozdulattal letörölhető az alkotás. A táblafestékben azonban nem csak a legkisebbek lelhetik örömüket, hisz egy kávésarok kialakításánál is nagyon esztétikus tud lenni például fekete fallal, és mesterien felrajzolt kávéházi motívumokkal. A lehetőségek száma szinte végtelen, csak engedjük el a fantáziánkat!