A szerver hosting a biztonságot szavatolja

Bármely informatikai rendszer egyik legfőbb ismérve, hogy mennyire biztonságos. A behatolók elleni védelemről is szó van itt persze, de egyben arról is, hogy mennyire védett a meghibásodások ellen, mennyire képes ellenállni a külső behatásoknak – és e téren kevés rendszer teljesít jól, melyet a vállalatok maguk üzemeltetnek.

[wp_ad_camp_1]

Előfordul persze, hogy egyes nagyvállalkozások több száz vagy ezer szervernek otthont adó adatközpontokat építenek igényeik kielégítésére, a legtöbb cégnek azonban messze nincsen szüksége ekkora kapacitásra. Márpedig e tekintetben a több jobb – egy szerver felügyeletét például ugyanúgy el tudja látni egy rendszergazda, ahogyan egy tucatét vagy akár még többét is. Arányaiban tehát aki néhány szerver miatt tart fenn egy minden tekintetben biztonságos infrastruktúrát, mindenképpen pazarol, még ha tényleg nincs is szüksége nagyobb kapacitásra.

Doclernet - Szerver hosting
Doclernet – Szerver hosting

A szerver hosting által azonban ilyen pazarlásra nincsen szükség. Szervereinket olyan biztonságos, redundáns infrastruktúrával megtámogatott központokban helyezhetjük el, mint amilyen a DoclerNet ultramodern szerverparkja is, ahol számukra megfelelő otthonra találnak.

Egy ilyen szerverparkban a hálózati kapcsolat, az energiaellátás, a klimatizáció mind redundánsan vannak kialakítva, hogy a szervereket akkor se érhesse kimaradás vagy kár, hogy ha valamilyen meghibásodás történne. Egy kis vagy középvállalat indokolatlanul nagy költségekbe kellene verje magát, ha néhány szervere miatt redundáns hálózatokat építene ki, egy hosting szolgáltatásnál azonban ez természetesnek számít.

Emellett afelől is teljesen biztosak lehetünk, hogy a szerverek soha nem maradnak felügyelet nélkül. azokat ugyanis hozzáértő szakemberek gondozzák, tartják szemmel, és szükség esetén a hibákat javítják vagy jelzik a szerver tulaja felé, méghozzá haladéktalanul.

A szerver hosting lényege, hogy minimális és remekül tervezhető költségekért cserébe levegye a vállunkról a terhet, amelyet a szerverek üzemeltetése jelent. S a szolgáltatás minden tekintetben be is váltja, amit ígér – modern infrastruktúrát, közel tökéletes rendelkezésre állást és professzionális hátteret.