A szakszerű lapostető szigetelés évtizedekig kifogástalan eredményt biztosít

Noha sokszor bele sem gondolunk, ám a háztető rendszeres ellenőrzésével rengeteg kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Sajnos néha már csak akkor derül fény a problémára, amikor annak a beltéren is látható jelei vannak, ugyanakkor azt feltétlenül tartsuk szem előtt, miszerint a beázás javítása nagyon komoly kiadással és egyben felfordulással járhat.

A szakszerű lapostető szigetelés segítségével ezt megelőzhetjük, ezért erre a kérdésre mindig fektessünk nagy hangsúlyt. A sík kialakítású felület ugyan több szempontból is roppant hasznos lehet, – lévén megfelelő burkolattal ellátva akár egy hatalmas teraszt is kialakíthatunk így -, ám jóval nagyobb odafigyelést igényel, mint a magastető, hiszen a csapadék elvezetése itt problémásabb. Ráadásul az ezredfordulót megelőző időszakban épült ingatlanok zömén bitumenes lemez látja el ezt a feladatot, ami egy plusz veszélyforrásnak tekinthető. Erőteljes napsugárzás hatására tudniillik ez az anyag megreped, így pedig a víz utat tör a falazatba. Szakszerű lapostető szigetelés alkalmazásával szerencsére ezt elkerülhetjük.

Lapostető szigetelés
Lapostető szigetelés

Ezért is kardinális kérdés az időszakos állapotfelmérés, amit feltétlen specialistával végeztessünk. Így idejekorán fény derül a struktúra hibáira, ezáltal a szakszerű lapostető szigetelés is sokkal egyszerűbben és gyorsabban kivitelezhető. A folyamat első lépése a fent lévő burkolat vizsgálata, ám a technológia fejlődésének köszönhetően általában nincs szükség a bitumenes lemezek eltávolítására. Egy speciális elválasztó réteg alkalmazásával a PVC úgy telepíthető, hogy a bontási munkálatokat megspórolhatjuk, ezáltal az egész felújítás zökkenőmentesebb és költséghatékonyabb lesz. A polimer anyagból készült szakszerű lapostető szigetelés emellett kiemelkedően tartós és a plusz UV-védelemnek hála az időjárás viszontagságainak is hosszú időn át ellenáll.