A sikeres menedzser útmutatója az alkalmazottak keresztképzéséhez

Ahogy a többcélú cipő jó választás több talaj gyorsabb lefedésére, úgy az alkalmazottak keresztképzése is ilyen. És csakúgy, mint az edzőteremben, a keresztedzés az erősségek fejlesztésének képességét célozza meg.

Az alkalmazottak keresztképzése az, amikor egy adott területhez kapcsolódó feladatok elvégzésére képezi ki csapatát. Nem egyszerűen megmutatja nekik, hogyan kell futtatni egy csomó gépet és számítógépet, vagy egy gyors áttekintést arról, hogyan működik minden, hanem ehelyett képzést ad nekik a kapcsolódó feladatokról. Ha megérti az előnyöket, megérti, miért és hogyan érdemes elkezdeni a keresztképzést a munkahelyen. Építsen fel jövőbeni menedzsereket. Mielőtt bárkit irányítói szerepkörbe helyezne át, lehetőséget kap arra, hogy megnézze, milyen készségekkel rendelkezik, és készen áll-e a rábízott feladatokra és felelősségekre. Ez motiválja az alkalmazottakat is, akik a keresztképzést az előléptetéshez vezető útnak tekintik. Hozzon létre egy jobb munkakultúrát. A keresztképzés olyan kultúrát teremt, amelyben az alkalmazottak jobban tudnak együttműködni. Megértik a különféle feladatokat, átfogó rálátásuk van arra, hogyan működnek együtt a dolgok, és csapatként valós hozzájárulást tudnak nyújtani. Keresztképzés nélkül az alkalmazottak nem látják, hogy mások munkája mennyire számít a sajátjuknak és mennyire fontos.

Építsen bizalmat az alkalmazottakban. Ahelyett, hogy tehetetlennek találnák magukat egy adott helyzetben, a keresztképzésen átesett alkalmazottaknak megvannak a szükséges ismeretei és készségei mindenhez. Ez különösen akkor fontos, ha a vállalkozások létszáma szűkös, és nincs mindig a közelben valaki, aki segíthet. Tartsa meg alkalmazottait. Egy olyan csapat tagjának lenni, ahol tudja, hogy másokra számíthat a megfelelő segítségnyújtásban (és hogy ön is megtehet mindent helyettük), vonzó az alkalmazottak számára.