A nők hogyan érhetik el boldogságukat és elégedettségüket karrierjük során?

Tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik hivatásukból merítenek erőt, vagy elkötelezettséget éreznek szervezetük küldetése iránt, sokkal ellenállóbbak és elégedettebbek gazdasági környezetükben. Az átlagos karrier-szakemberek életük során körülbelül 90.000 órát fognak dolgozni, ezért a boldogság és az elégedettség megtalálása kritikus fontosságú.

[wp_ad_camp_1]

Magas szintű bizalmat, elkötelezettséget, meggyőződést, hozzájárulást kell fenntartani. Ezzel érezheti az elismerést, a büszkeséget és a bizalmat a társaságában. Túl gyakran ragadunk bele munkánk mindennapjaiba, és elfelejtjük megnézni az összképet – a „miért” -et vagy az okot, amely motivál minket a munkára. Visszatérve a munkája valódi céljához, a mindennapi feladatok és teljesítmények értelmesebbé válnak. Fedezze fel, hogyan javíthatja munkája más emberek életét. Az önmaga kihívása az „öröm” tényező fokozásának egyik módja. Miért nem ajánlja fel a segítséget, ahol általában nem lenne szükség rá? Miért ne kérdezné meg a főnökét, ha segítséget tud ajánlani egy másik részlegen dolgozó kollégájára, hogy megtudja, hogyan működnek a vállalat különböző aspektusai?

Ez változatosságot teremt a munkájában (eleve érdekesebbé teszi), és pontokat fog szerezni proaktív alkalmazottként, aki készen áll új kihívásokra. Lehet, hogy akár előléptetést és/vagy emelést is eredményez. Tanulmányok azt mutatják, hogy Amerikában a legboldogabb tíz munkahely közül nyolc nem a vállalati ranglétrán áll. Ehelyett olyan juttatásokból álltak, mint a rugalmas munkaidő, vagy olyan pozíciók, amelyek magas szintű függetlenséget kínáltak. Ezek a tények azt sugallják, hogy az értékeihez igazodó munka kiválasztása – még akkor is, ha ezek az értékek tovább visznek a kitaposott útról – jó alapot jelent a karrierrel való elégedettséghez.