A legszebb Madrid környéki kastélyok

Nincs spanyol kirándulás, ha nem nézünk meg legalább egy kastélyt, hiszen a spanyol kastélyokban lenyűgözően keverednek a különböző építészeti stílusok. Egyesek római erődként jöttek létre, mások akkor épültek, amikor a mórok Spanyolországot uralták. Fenséges, impozáns, klasszikus, lélegzetelállító és gyönyörű: ezekkel a jelzőkkel lehetne illetni a kastélyokat.

[wp_ad_camp_1]

Az építészet és a történelem lenyűgöző kombinációt nyújtja a toledói Alcazáron, amely 69 km-re fekszik Madridtól. A rómaiak az eredeti várat a Kr. E. 3. században építették. Később az uralkodók változtattak a kastélyon a helyreállítási erőfeszítések során. Ennek eredményeként ez a nagy négyzet alakú kastély négy építészeti stílust tükröz: reneszánsz; plateresz, amely kombinálja a gótikus, muzulmán és olasz elemeket; középkori és spanyol barokk. A vár négy tornyának  mindegyikének más stílusa van. A kastély a nacionalizmus szimbólumává vált a spanyol polgárháború idején, amikor a nacionalisták ellenálltak egy hatalmas nagy  ostromnak. A Manzanares el Real 15. századi kastélyát a madridi térség egyik legjobban megőrzött várának tekintik. Egykor a helyi nemesség otthona volt, de ma egy múzeum található benne.

A Manzanares folyón elhelyezkedő új kastélynak nevezik, mivel a közelben található régebbi vár helyébe lépett. Az új kastélyban a Mendoza család élt körülbelül száz évig. A négyszögletes gránit kastély kör alakú tornyokhoz tartozik, gótikus galériával, amelyet katonai szabványok szerint gyönyörűnek tekintenek. A kastély különösen szép egy éjszakai megvilágításban vagy a kék ég alatt. Római erődként született meg a Segovia Alcazar ami hamarosan olyan hatalmas szerkezetűvé vált, hogy a mai napig felnéznek rá. Alig egy óra alatt eljuthat Madridból az Alcazárhoz, amely egy dombon helyezkedik el, kilátással a Segoviara és a Klamores-Eresina folyók találkozására.